S’aprova l’expropiació dels terrenys afectats per l’arranjament del barranc de Barenys

La Generalitat pagarà els 4,2 milions d’euros en què estan valorades les 27 finques

Per . Actualitzat el

La Junta de Govern Local de Salou (JGL) ha donat llum verda en la reunió d’aquest matí a l’aprovació definitiva de la relació de béns i drets afectats pel projecte d’obres de la nova canalització del barranc de *Barenys en l’àmbit del tram final. Aquest tràmit d’obtenció de la titularitat de les finques és indispensable per poder dur a terme l’obra en aquesta zona, situada entre la via del ferrocarril i el passeig Marítim i que es preveu iniciï en un any. El projecte d’expropiació afecta a un total de 27 finques construïdes als carrers per on discorrerà el tram final del barranc i que es troben a València, Sol, Passeig Miramar i Barenys i afecten a habitatges individuals, edificis, baixos comercials i aparcaments.

L’alcalde Pere Granados, ha explicat com “des de l’Ajuntament de Salou estem disposats en els tràmits per aconseguir finalment la canalització del barranc i fem un seguiment acurat del conveni que signem amb la Generalitat de Catalunya per treballar junts en aquesta necessitat que té Salou i especialment el barri de la Salut”. L’alcalde també ha volgut recordar com “aquests últims xàfecs han posat de manifest la necessitat de desviar i canalitzar el barranc per eliminar de forma definitiva una problemàtica històrica que sofreix Salou. Estem accelerant al màxim els tràmits perquè el 2017 estigui acabada l’obra “.

Així mateix, en la reunió d’avui de la JGL també s’ha aprovat inicialment el projecte d’expropiació per taxació conjunta d’aquest àmbit, el qual ha de seguir el tràmit en els propers mesos i fins que l’Ajuntament obtingui en titularitat les finques esmentades, sense les quals no pot iniciar l’obra. Després de l’acord d’avui de la *JGL exposarà a informació pública i també es notificarà personalment a tots els propietaris interessats. Així mateix, els tràmits legals passen per una posterior notificació a la Generalitat de Catalunya. Cal recordar que precisament, la Generalitat, és l’administració encarregada de pagar el cost de les expropiacions, que s’eleva a 4,2 milions d’euros, i que es financen a través del conveni que va signar l’alcalde Pere Granados en nom de l’Ajuntament de Salou amb el departament de Territori i Sostenibilitat i també d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya de març de 2015.