El Museu Deu celebra les Jornades Europees del Patrimoni

L’artista Jordi Llucià presenta l’exposició titulada ‘I tu què pintes?’, el dissabte dia 10 d’octubre

Per . Actualitzat el

Cada tardor, des del 1991, la Direcció General de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat s’encarrega de donar difusió d’aquelles activitats vinculades a la difusió del patrimoni a través de les Jornades Europees de Patrimoni. Es tracta d’una iniciativa celebrada a escala internacional amb el suport del Consell d’Europa. Aquestes es realitzen arreu del continent amb la finalitat d’apropar el patrimoni artístic i arquitectònic als ciutadans i contribuir a difondre’n la consciència de conservar-lo.

Enguany, el Museu Deu s’uneix a aquesta iniciativa amb dos actes durant el cap de setmana:

El dissabte dia 10 d’octubre, a les cinc de la tarda, L’artista Jordi Llucià presenta la nova exposició del Museu Deu titulada “I tu què pintes?”

La mostra recull el treball organitzat des del Servei pedagògic del Museu Deu, el qual al llarg del passat curs escolar, es va desplaçar a les escoles que així ho van sol·licitar per tal d’apropar les darreres tendències i l’art contemporani universal a les aules. Els alumnes van poder participar de petites conferències teatralitzades sobre artistes com Miró, Andy Warhol, Paul Klee, Gaudí, Dalí… a través d’elements quotidians que han fet les obres d’aquests grans artistes molt més accessibles per als infants de la nostra vila.

Els nens i nenes de cicle infantil i inicial de les escoles Marta Mata, Àngels Garriga, Àngel Guimerà i Els Secallets del Vendrell podran veure els seus dibuixos exposats a la sala del soterrani del Museu Deu. Així, dissabte 10 d’octubre, a les cinc de la tarda, la sala d’exposicions temporals del Museu Deu s’omplirà de petits artistes i les seves famílies, mestres i membres de la comunitat educativa de la comarca.

La inauguració anirà a càrrec de l’artista baixpenedesenc Jordi Llucià, autor d’obres tan emblemàtiques al Vendrell com l’escultura L’Àvi i la néta de la plaça Vella, el Pa Beneït del carrer Santa Anna o les pintures d’enganyatall de la plaça Ramon i Vidales.

Jordi Llucià va cursar estudis artístics a la Llotja de Barcelona i va treballar en els seus inicis com a decorador i posteriorment a la pintura. Treballa ocasionalment amb la seva filla, l’il·lustradora Iraida Llucià i junts han fet les obres que decoren els nostres carrers i places.

L’acte inaugural comptarà també amb la presència de membres de la comunitat educativa que han participat en aquest projecte que el Servei Pedagògic del Museu Deu torna a proposar per aquest nou curs escolar 2015-2016, juntament amb d’altres novetats com ara l’activitat “Vols que t’expliqui coses del teu barri?” adreçada als alumnes de les escoles dels barris marítims; i dues propostes més dirigies i expressament dissenyades per als alumnes d’Educació especial.

Establiments d’hostaleria del Vendrell adherits al CIT i “La Xocolateria” col·laboraran també en aquesta festa inaugural de l’exposició, obsequiant els nens i nenes amb un gelat.

L’exposició forma part també dels actes de la Fira de Santa Teresa i es podrà visitar fins el proper 1 de novembre.

D’altra banda, el diumenge 11 d’octubre el Museu Deu celebrarà una Jornada de Portes Obertes, d’11 a 14h.