La Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla rep el reconeixement del Col·legi de Metges de Tarragona

L’entitat sanitària rep el reconeixement pels seus 550 anys d’història en el marc de la diada col·legial del COMT

Per . Actualitzat el

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona va celebrar el passat divendres al vespre la seva diada col·legial, una cita anual de reconeixement als professionals i les institucions sanitàries de la demarcació. Dues-centes persones es van aplegar al Centre Tarraconense El Seminari, on es van lliurar els guardons a aquells metges que han contret mèrits rellevants en defensa de la pràctica de la medicina, o s’han distingit per la seva tasca al servei de la sanitat i les seves organitzacions, contribuint al desenvolupament i la pràctica de la professió.

Una de les institucions distingides amb la medalla d’or de l’entitat va ser la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, representada pel seu president, mossèn Josep Aragonès, va recollir el guardó de mans del president del COMT, el doctor Fernando Vizcarro.

Abans, el doctor Joan Maria Adserà, director general de la Fundació va adreçar unes paraules als assistents, tot fent un repàs a la dilatada història d’aquesta entitat centenària. Adserà va destacar el paper cohesionador i de servei a la ciutadania que sempre ha tingut la Fundació i va remarcar la seva capacitat d’adaptació al llarg dels segles fins a esdevenir allò que és ara, una entitat sanitària de referència per a molts tarragonins i tarragonines. També va ressaltar el paper dels professionals sanitaris que hi treballen.

Distincions
En aquesta edició s’ha atorgat la Creu de Sant Cosme i Sant Damià com a màxim exponent del tradicional metge de capçalera, al doctor Santiago Mallafré Gimeno, en reconeixement dels seus mèrits professionals i humans durant la seva llarga trajectòria i vinculació al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.

Les medalles d’or van recaure en la Dra. Carmen Mateo Corbalan i el Dr. Francesc Gras Salas. La primera, ginecòloga, per la seva dedicació a la professió mèdica a les Terres de l’Ebre i la seva vinculació a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El segon, insigne oftalmòleg, per la seva professionalitat i implicació amb la societat del Baix Camp, a més de la seva tasca a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre d’altres.

Pel que fa a les institucions sanitàries, a banda de la distinció per a la Fundació de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, també es va reconèixer a la millor expedient MIR de l’escola CTO del Col·legi de l’exercici 2014/2015 que ha triat realitzar la seva especialitat a la demarcació, la Dra. Sara Tameish.

A més, es van lliurar les insígnies col·legials a tots aquells metges que fa més de 50 anys que estan col·legiats –es van incorporar a la institució l’any 1965-, per lloar la seva pertinença i fidelitat al Col·legi i tots els anys d’exercici de la medicina: Dra. Misericòrdia Aguiló Bacardí, Dr. Rafael Albiol Molné, Dr. José Balsells Loperena, Dr. Jaume Fontanet Torres, Dr. Tomas Garcia Gallego, Dr. Jaime Luis Grau Gilabert, Dr. Salvador Grau González, Dr. Romà Massot Punyet, Dr. Ramon Monegal Espinosa, Dra. Aurelia Moreno Castillo, Dr. Eduard Prats Alonso, Dr. Ramon Reverter Balada, Dr. Victor Rull Cañellas, Dr. Jose Luis Sardaña Blasco, Dr. Heraclio-Manuel Bueno Domínguez, Dr. Juan Grau Lleixà i Dr. Manuel Juste Parrilla.