La fira artesana del vidre, aquest cap de setmana a Vimbodí i Poblet

La segona edició de Vitrum inclou l’activitat Abraça’t, que tindrà com a escenari el carrer de les Abraçades, de 91 cm d’ample i un dels més estrets de l’Estat

Per . Actualitzat el

La segona edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, VITRUM, s’iniciarà aquest dissabte al matí amb les primeres demostracions en directe de vidre bufat, a càrrec de destacats mestres vidriers de Catalunya i del País Valencià. Des d’aleshores i fins diumenge al migdia, se succeiran una cinquantena d’actes populars i festius relacionats amb la tradició vidriera que tant de nom va donar a aquest municipi de la Conca de Barberà a la primera meitat del segle passat.

El programa (es pot consultar a www.museudelvidre.cat) inclou el mercat de vidre, amb parades de venda i demostració de diferents tècniques (vitrofusió, vitralls, joieria o pintura sobre vidre) i també de productes alimentaris. Tampoc no hi faltarà el concurs de beure amb porró amb estil, un acte que va tenir molta acceptació en la passada edició i al qual enguany s’hi suma el concurs de beure amb càntir. Música amb instruments de vidre, l’esmorzar i el vermut popular, les visites guiades al Museu i Forn del Vidre o els tallers infantils són altres activitats destacades de la festa, com també ho és l’exposició de sifons antics procedents del museu de l’empresa lleidatana de begudes La Flor de Vimbodí. Cal esmentar, així mateix, l’activitat Abraça’t, que tindrà com a escenari el carrer de les Abraçades, que amb 91 cm d’ample és un dels més estrets de l’Estat.