L’equip de govern fa balanç dels cent primers dies de govern

Destaca que l’atenció social, la promoció econòmica i els Jocs Mediterranis són les seves prioritats

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat pels regidors i regidores del consistori, ha fet el balanç dels 100 primers dies de govern i han destacat com a principals bondats de la seva acció de govern “la transparència, el diàleg i la feina feta”.

Segons Ballesteros, “som transparents en gestió i acció”. I ha afegit: “La transparència és un compromís per donar resposta a les noves inquietuds socials que demanden una major participació ciutadana. També comporta la fiscalització de la gestió, política i econòmica, i també com un instrument per al bon govern i per a un Ajuntament adaptat a una societat en canvi”.

Pel que fa al diàleg, la portaveu municipal Begoña Floria ha destacat que “tenim el compromís d’escoltar i de respondre a tothom que ens faci arribar les seves propostes, queixes o crítiques, a donar comptes del que fem, a promoure i facilitar el control, a ser àgils i a resolutius en la gestió”.

I finalment com a mostra de la feina feta l’equip de Ballesteros ha destacat una sèrie d’accions i projectes concrets pertanyents a àmbits com els Jocs Mediterranis (s’ha augmentat el suport polític i social als Jocs; s’ha tancat el grau de compromís, involucrant definitivament a l’Estat en el finançament dels Jocs, s’ha reforçat l’estructura organitzativa dels Jocs i s’avança al ritme previst segons el Pla Director, etc.);  Atenció social (recursos per acollir refugiats; acord entre Ajuntament i Bricodepot per a l’arranjament de 40 habitatges de persones grans amb el suport del SOC; el consistori i les entitats han posat en marxa un programa d’atenció als infant, entre altres); Ocupació i Promoció Econòmica (a licitació la mitjana superfície que s’ha d’implantar al Mercat Central; conveni amb la Fundació Paco Puerto per la realització de formació continuada, amb 140 participants i 12 cursos); Urbanisme i territori (impuls a la tramitació del Pla Parcial 10, on s’instal·larà IKEA; complert el compromís d’acabar al setembre amb la urbanització de l’entorn del Mercat Central; contractació, pendent del darrer tràmit, de l’obra urbanitzadora de l’Anella Mediterrània, etc.); Cultura: (consolidació i potenciació de les festes populars com el concurs de focs, DO TGN, festes majors, Tarragona Història Viva…; Santa Tecla ha estat més participada que mai; més de 7.000 joves participen a l’Estiu Tarragonajove, a més d’altres projectes en àmbits diversos com l’Informe d’Intervenció del segon trimestre de 2015 sobre l’execució del Pla d’Ajust, que revela un excel·lent nivell de compliment del Pla d’Ajust, millora els ingressos i el pagament a proveïdors s’escurça; l’entrada en funcionament de les noves guinguetes de les platges o la creació de la zona infantil El Patufet a la plaça Verdaguer.