Sis municipis de Tarragona, tenyits de taronja

Ciutadans guanya les eleccions a la Canonja, Vila-seca, Salou, la Pobla de Mafumet, Montmell i Cunit i se situa com a segona força a la demarcació

Per . Actualitzat el

Mentre que a les Terres de l’Ebre i als municipis de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat la victòria independentista és total, al Tarragonès i el Baix Penedès sis municipis cauen en mans de C’s. Es dóna el cas que algunes d’aquestes viles estan governades per alcaldes que fa anys que tenen àmplies majories absolutes i que, evidentment, no són de Ciutadans.

Vila-seca i la Pobla de Mafumet són els dos exemples més paradoxals. Allí Josep Poblet (CiU) i Joan Maria Sardà (CiU) van aconseguir 11 i 10 regidors dels 21 i 11 electes, respectivament. Poblet va sumar més del 43% dels vots i ERC, amb dos regidors, prop del 10%. És a dir, un 53%, mentre que JxSí només ha aconseguit el 21% dels sufragis i C’s, prop del 36%. Sardà, que cal recordar que pertany a Unió, va guanyar les municipals amb més del 76% dels vots, JxSí tan sols n’ha sumat el 24%; C’s, 29% i Unió s’ha situat com a tercera força al municipi.

També són dignes d’analitzar els resultats de la Canonja. Un municipi que des de la seva autodeterminació ha sigut feu socialista i en el qual Roc Muñoz va aconseguir als passats comicis prop del 62% dels vots. C’s, que no es va presentar a les municipals canongines, s’ha endut la majoria de vots del «no» i ha assolit gairebé el 29% dels sufragis. El PSC, poc més del 26% i JxSí, el 18%.

A Salou, C’s ha superat JxSí en més de cinc punts; a Cunit en més de tres punts i al Montmell, en més de sis punts.

En total, doncs, sis dels 183 municipis que té la província de Tarragona s’han tenyit de taronja. Una petita victòria que des de C’s s’ha celebrat com un gran triomf.