L’alta participació i el bon clima, protagonistes de Santa Tecla

Les xifres d’interacció de la campanya #GanesdeSantaTecla han superat totes les expectatives de l’organització

Per . Actualitzat el

Un any més Santa Tecla l’han fet els tarragonins i les tarragonines. Santa Tecla 2015 tanca 11 dies de festa amb una resposta massiva per part de la ciutadania que ha seguit tots i cadascun dels actes programats, arribant al seu punt àlgid a partir del dia 18, coincidint amb el Macrocorrefoc organitzat amb motiu dels 30 anys del Drac de Sant Roc i que va reunir 30 bèsties vingudes d’arreu dels Països Catalans, en un acte de foc històric i multitudinari. I no només s’han bolcat a la part més tradicional i popular, sinó també als concerts, espectacles i fins i tot a la part solidària i cívica de la festa. Un fet a destacar que ha acompanyat tots els actes i ha contribuït a l’èxit de la festa és el temps assolellat durant els 11 dies de la festa. La consellera de Festes, Begoña Floria, s’ha mostrat satisfeta amb el balanç “tenim una Santa Tecla consolidada i amb un alt nivell de qualitat”. Per la seva banda, el tècnic de Festes Xavi Gonzalez ha destacat “l’esperit participatiu de la ciutadania que en aquests dies es desborda” i ha afegit “amb una programació que ofereix actes molt diferents, des del grans concerts i les cercaviles als concerts de música tradicional, tots els actes compten amb una alta participació”.

La festa major d’enguany ha consolidat la tradició i la festa al carrer. Molts elements festius han celebrat els seus aniversaris com els 190 anys dels Gegants Vells, els 150 dels Nanos Vells, el 30è aniversari del Drac de Sant Roc, el 30è de l’Àliga, els 25 anys dels Diables Voramar i els 15 de la Moixiganga. Aquest any també s’ha recuperat la figura del banderer a l’Anada i Tornada d’Ofici del matí de Santa Tecla lligada als elements del Seguici, Josep Bargalló ha estat el primer a proposta del Ball de Diables. Cada any serà escollida la persona a proposta d’una entitat del seguici. Altres figures a destacar de la festa han estat el pregoner, Carlos Latre, que ha obert les festes amb un pregó molt diferent a altres anys i el perpetuador, Antoni Mas, en un reconeixement a la tasca dels que construeixen la festa. Les diades castelleres i els pilars caminants ja són cites ineludibles de les festes, el fet casteller forma part de la ciutat i una mostra és la programació d’actes relacionats amb els castells que s’han celebrat aquests dies, com la presentació del llibre sobre el Concurs de Castells i el documental dels Xiquets de Tarragona.

Pel que fa a la música, els concerts a la Plaça de la Font dels Catarres i Oques Grasses i Xeic! i Pepet i Marieta van omplir de festa al carrer, igual que la resta de revetlles. Els espectacles van començar amb Carlos Latre el 12 de setembre a la TAP, el Camp de Mart va acollir dues propostes ben diferents i exitoses com Vetusta Morla i Gemeliers. El Palau de Congressos va presentar un espectacle trangressor amb The Hole i la Sala Trono ha triomfat amb l’espectacle You say Tomato. La gastronomia també ja s’ha fet un lloc a la festa, a més de la tradicional Espineta amb Cargolins, el Tecla Tapa de la Plaça Verdaguer s’ha ampliat amb dos dies més i ha batut el record de totes les edicions, arribant a esgotar existències. A més, aquest any, s’ha estrenat el Mercat Santa Teca a la plaça de l’Escorxador, una proposta gastronòmica i musical amb productes de proximitat.

La cituat més solidària

La solidaritat destaca a la festa. Per una banda el projecte ja veterà de la Festa per a tothom; que pretén contribuir a una visualització més destacada del fet de la discapacitat com a dimensió humana i social amb la col·laboració de Dow Chemical. Així mateix, la Marató de Donació de Sang, que enguany arribava a la 11a edició i va aconseguir 1.039 donacions en un sol dia, Tarragona continua sent la ciutat que registra més donacions de sang en un sol dia.

Servei extraordinari de neteja i seguretat

L’Ajuntament ha posat en marxa el dispositiu de neteja des del primer dia de la festa. En total s’han destinat 175 operaris que han realitzat 1.336 hores de feina. Cal destacar també el dispositiu extraordinari de seguretat que la Guàrdia Urbana va desplegar la nit del 22 que va permetre gaudir de la festa amb civisme. I també la feina especial de la Brigada que, per la Diada Castellera del dia 20, van fer un ampli desplegament per retirar l’escenari de la Plaça de la Font en acabar la tanda de lluïment del Seguici i abans de començar la Diada Castellera.

Tarragona té Ganes de Santa Tecla

Un any més Santa Tecla ha tingut un gran ressò a través d’Internet i xarxes socials.

· Concurs vídeos #GanesdeSantaTecla

Han participat 53 vídeos

Els espots promocionals de la campanya han tingut 89.211 visualitzacions i 719 m’agrada.

· Facebook

La pàgina Santa Tecla Tarragona té actualment 11.652 seguidors.

Les publicacions realitzades en els últims dies han arribat a 216.300 persones

· L’etiqueta a Twitter #FandeSantaTecla

1.600 tuits

12.000 retuits

Amb una abast de 2,94 milions d’impressions

S’han doblat les xifres respecte a la campanya de l’any passat

· El Blog de Tarragona Cultura

Ha rebut un 295% més de visites, amb un total de 8.700 pàgines vistes

S’han triplicat les visites respecte l’any passat

· Web

www.santatecla.tarragona.cat

De l’1 de setembre al 24 de setembre: 56.560 usuaris i 85.738 visites. El dia més visitat va ser el dissabte 19, amb 8.661 visites.