Xamfrà del Fòrum, menjar molt bé amb bona relació qualitat/preu

Per . Actualitzat el

El restaurant ocupa els baixos d’un edifici que fa xamfrà, davant del Fòrum Romà, de Tarragona, a dues passes del Mercat Central.
L’establiment va néixer gràcies a la il·lusió i l’esforç per la gastronomia del jove tarragoní Nacho Pous. Ell és enginyer i després d’exercir 5 anys va decidir obrir un restaurant nou a Tarragona i va començar a buscar locals per la Rambla, fins que va trobar aquest, amb unes vistes magnífiques del Fòrum des del menjador del primer pis.

La decoració del local és actual i minimalista. El tracte és personalitzat, molt amable i professional. La filosofia de l’establiment és la d’oferir un lloc còmode per poder menjar molt bé, en un entorn agradable i relaxant, amb bona relació qualitat/preu.

La seva cuina és mediterrània i de mercat, molt ben realitzada, una cuina tradicional i popular, animada amb tocs més actuals, basada en bons productes. El restaurant treballa sobre el preu d’un menú, que és de 15,45 euros, migdies de dilluns a divendres i 21,50 euros, nits, dissabtes, vigílies i festius, el que els comensals trien d’una varietat de primers plats, segons i postres, alguns dels quals porten suplement.

També ofereix menú degustació, per encàrrec, 28 euros. El celler està ben assortit, amb unes 60 referències de vins i caves. Entre les especialitats que els comensals poden triar cal destacar la ventresca de tonyina vermella extra del Mediterrani en escabetx suau amb taronja; risotto xdF amb llàgrimes ibèriques, ceps, tòfona negra, manxego, cheddar i formatge reserva D.O. Zamora; cassoleta xdF amb calamars i sipions; daus de bacallà d’Islàndia amb salsa de tomàquet xdF, crema d’alls cremats, pernil ibèric de gla i poma; burger xdF amb vedella 100% Black Angus amb brie, ceba confitada, foie, poma, figues i Pedro Ximémez; i com a postres, els nostres Werther’s originals, tòfones cruixents del 70% de cacau amb taronja i Grand Marnier; tòfones de Santa Tecla amb Chartreusse; tòfones de xocolata blanca amb coco i ron; choco-obsesión amb crema de cítrics.

Apuntem finalment que el restaurant participa cada any en el concurs de tapes que se celebra a la ciutat de TarragOna i gairebé sempre queda el número 1 (l’ha guanyat 7 vegades de 9).