Més de 300 participants a la 25a edició del ‘Festa per a Tothom’

‘Festa per a tothom’ és una iniciativa de caràcter solidari que es va iniciar fa 25 anys pel Servei Municipal de la Discapacitat i que compta, des de fa catorze anys, amb el suport i col·laboració de Dow Chemical.

Per . Actualitzat el

El programa de voluntariat de Dow Tarragona, Festa per a Tothom, ha establert un nou rècord de participació: més de 300 persones han gaudit d’aquesta iniciativa durant la festa major de Santa Tecla 2015. Un any més, i ja en són 25, ‘Festa per a Tothom’ ha contribuït al fet que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir plenament de les celebracions en honor a la patrona de Tarragona. Garantir la integració i la participació d’aquest col·lectiu en els actes de la ciutat, resulta el principal objectiu.

Sense dubte, la resposta social ha estat excel·lent i massiva. La xifra rècord posa de manifest la consolidació de la iniciativa a la ciutat, però també a la companyia Dow Tarragona, ja que més de 100 empleats, estudiants en pràctiques i familiars han participat com a voluntaris al programa. Persones amb mobilitat reduïda i ajudants, plegats i sense distincions, viuen de primera mà els actes festius programats, en una iniciativa que, en cada edició, suma entitats i col·lectius participants: és el cas del Club Vaixell, l’ONCE o la Fundació Onada.

El col·lectiu ‘Festa per a Tothom’ va tancar, ahir, la seva participació en la festa de Santa Tecla, assistint a la tradicional professó del Seguici Popular i les colles castelleres. Posteriorment, l’espectacular castell de focs, llançat des de la punta del Miracle, els anunciava la fi de la festa major.

En aquesta 25a edició, el tret de sortida al programa de voluntariat es va donar, uns dies abans, al Balcó del Mediterrani, on més de 300 persones van reunir-se a l’acte de recepció de participants. El motiu: fer-se la tradicional foto de família i compartir un dinar de germanor entre les diferents entitats que formen la penya.

Aquesta edició ha comptat també amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Festa per a Tothom en 25 santatecles. Un repàs de les diferents etapes, a través de fotografies i altres elements gràfics. En concret, més de 100 imatges, distribuïdes en 16 conceptes, a través de les quals es fa un recorregut per la història d’aquest programa pioner.

Altres actes com la Mostra de Folklore Viu, la Santa Tecla Petita o el Cafè, Copa i Puro per un duro han completat l’agenda d’activitats.

Kepa Díaz de Mendibil, Director del Complex Industrial de Dow Chemical Tarragona, ha destacat que «cal agrair a tothom la seva participació, implicació i compromís amb aquesta iniciativa nascuda com un programa de voluntariat i que s’ha consolidat com un autèntic grup d’amics que gaudeixen dels actes festius junts, sense distincions de cap mena». A més, ha assegurat que «la nostra companyia seguirà treballant i impulsant aquesta i altres iniciatives socials i inclusives, ja que entre els valors fonamentals i intrínsecs de Dow s’hi troben la sostenibilitat, la cultura i la solidaritat».