BASF, amb els Jocs

La química es compromet a fer aportacions a l’esdeveniment entre 2015 i 2017

Per . Actualitzat el

Tarragona 2017 compta des d’aquest matí amb el suport de l’empresa química BASF. En un acte celebrat a l’Ajuntament, el conseller dels Jocs Mediterranis i membre del Comitè Organitzador, Javier Villamayor; el conseller delegat de l’empresa BASF, Erwin Rauhe, i la directora del centre de Tarragona, Anne Berg, han rubricat l’acord mitjançant la signatura del conveni, que s’emmarca dins el pla de donacions dels Jocs. La donació contemplada al conveni s’efectuarà entre els anys 2015 i 2017.

“Aquest acord és una mostra més de la nostra aposta contínua per Tarragona, un territori al què BASF està vinculat des de fa més de quatre dècades, i amb ell volem ajudar a promocionar la ciutat, que serà la seu d’aquest gran esdeveniment esportiu i social”, ha subratllat Erwin Rahue. En aquesta mateixa línia, Anne Berg ha assegurat: “amb aquesta col·laboració, esperem contribuir a que els Jocs Mediterranis siguin un èxit i atorguin projecció internacional a la zona que acull el major centre de producció de BASF al Sud d’Europa”. Per la seva banda, Javier Villamayor, conseller dels Jocs Mediterranis, ha destacat la importància que “una empresa de l’entitat i rellevància de BASF doni suport a un projecte que per a nosaltres va molt més enllà del terreny purament esportiu. Volem traspassar fronteres, posicionar-nos en el mapa internacional com a territori i destinació de turisme esportiu i cultural.” I ha afegit: “Confiem enormement en aquests Jocs i vull agrair a BASF que ens doni la seva confiança per tirar endavant el projecte”.

Amb aquesta signatura, BASF entra com a empresa col·laboradora dels Jocs a través de la donació. Això significa que tindrà accés als beneficis fiscals concedits als Jocs Mediterranis pel fet d’haver rebut la consideració, per part del Govern central, d’”Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic”.

Els Jocs Mediterranis se celebraran a Tarragona del 30 de juny al 9 de juliol de 2017. Estudis d’impacte econòmic apunten que els Jocs representaran la creació de 300 llocs de treball directes a les diferents àrees. S’espera que al llarg de l’esdeveniment, Tarragona registri aproximadament 95.000 pernoctacions d’atletes, jutges esportius i turistes, i aculli uns 1.000 periodistes internacionals acreditats, amb una repercussió mediàtica sobre un mínim de 450 milions de persones de 24 països de l’Àrea Mediterrània.

Tarragona 2017 és una oportunitat per a la ciutat i el territori, com també per a Catalunya i l’Estat espanyol. Genera llocs de treball, obté retorn econòmic i social, projecta la notorietat i la marca de la ciutat, aglutina i implica la societat en l’entorn de l’esperit olímpic, facilita relacions i contactes internacionals per a les nostres empreses i les institucions i propicia acords relacionats amb la inversió, la innovació i els patrocini