La Fundació Estela, amb les festes de Santa Tecla

Els usuaris del centre de la Xarxa de Santa Tecla elaboren unes agulles de pit festives amb els elements del seguici popular de la capital tarragonina

Per . Actualitzat el

Una vegada més, els 83 usuaris i usuàries de la Fundació Estela, centre social tarragoní de la Xarxa de Santa Tecla dedicat a la formació i atenció de persones amb discapacitat psíquica, viuen de ple les festes de Santa Tecla de Tarragona. Enguany els usuaris de la Fundació Estela han elaborat artesanalment prop de 400 agulles de pit amb imatges dels elements del seguici popular de Tarragona com a protagonistes. Tota la col·lecció d’aquestes agulles de pit està disponible aquests dies a l’establiment comercial de Botiga de Salut, ubicat al número de 2 de la cèntrica plaça Verdaguer de Tarragona.

L’elaboració d’obsequis i regals amb motiu de les festes de Santa Tecla (igual que en altres dates assenyalades com, per exemple, Nadal o Sant Jordi) forma part del conjunt d’activitats ocupacionals que la Fundació Estela desenvolupa entre els seus usuaris al llarg de l’any. En la producció d’aquestes agulles de pit amb els elements del seguici (l’Àliga, la Víbria, el Lleó, la Cucafera, la Mulassa, els gegants…) intervenen els 83 usuaris i usuàries del centre amb accions adaptades als seus respectius graus de discapacitat, amb l’ajut de tot l’equip de professionals assistencials. En total la Fundació Estela ha produït 380 agulles, una tasca que ha requerit un temps aproximat de 3 mesos des que es va decidir que aquesta seria la col·lecció d’obsequis amb motiu de la festa major tarragonina.

Segons ens explica Helena Gómez, directora del centre ocupacional Fundació Estela, «sempre prioritzem que siguin objectes en què tots els usuaris del centre puguin fer alguna cosa. Un cop s’ha decidit el regal que es fabricarà, s’organitzen els grups de treball i se’ls assigna una tasca concreta a cadascun. Durant tot el procés de fabricació es recorda constantment a tots els usuaris la finalitat de l’activitat, ja que per a ells és molt emotiu lliurar la producció després d’estar mesos treballant-hi».

Des del centre ocupacional de la Fundació Estela ja s’ha començat a treballar en els regals que es faran per Nadal, que sempre van destinats a la gent gran ingressada als hospitals i residències de la Xarxa de Santa Tecla.