La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre fan pinya contra l’N-340

Els transportistes reclamen la conversió de la carretera en A-7 amb caràcter urgent

Per . Actualitzat el

Els alcaldes dels ajuntaments d’Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, el Vendrell, Bellvei del Penedès, Castellet i la Gornal, l’Arboç, Calafell i Cunit, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, que coordinen les actuacions en el Pacte de Berà per l’ampliació de la carretera N -340 en el pas pels municipis afectats, han expressat la seva solidaritat amb els municipis de l’Ebre afectats per la mateixa problemàtica.

Des de la mesa d’alcaldes s’afirma que «en el mateix sentit de la proposta que ha adoptat la taula d’alcaldes de l’Ebre, les corporacions de la Costa Daurada ja hem pres l’acord d’instar l’acabament de l’A7 amb un traçat que respecti les necessitats territorials i l’alliberament dels peatges mentre no es finalitzi l’execució d’aquesta obra.
Malgrat que les alternatives que s’han posat sobre la taula són de ràpida execució i amb un cost totalment assumible, les reunions i converses mantingudes fins aquest moment no s’han concretat en cap compromís tangible que permeti resoldre aquest important problema. En sentit contrari, veiem com es produeixen nous accidents amb víctimes mortals com els generats aquests darrers dies a les Terres de l’Ebre».

Postura dels transportistes

Per la seva part la Federació Empresarial d’Auto-Transports de la Província de Tarragona (FEAT) ha lamentat que es criminalitzi els transportistes en els accidents i reclamen la conversió de l’N-340 en A-7 amb caràcter urgent i que, transitòriament, sigui acordat amb la Concessionària de l’Autopista el pas gratuït dels camions per aquest tram.