El vot més important en la vida del votant català

La vinyeta d’elchicotriste

Per . Actualitzat el

Miquel Villalba (ElChicoTriste), il·lustrador tarragoní de prestigi internacional, ens ofereix amb aquesta vinyeta el seu particular punt de vista sobre la situació a què se sotmet l’electorat català el pròxim 27 de setembre. El dibuixant escenifica la gran transdencència de cada vot en aquests comicis en la figura d’un ciutadà incedís que, conscient de la importància de la cita, no té clar cap on adreçar la seva decisió definitiva. Els analistes calculen que quan queden pocs dies per als comicis encara hi ha uns 150.000 catalans i catalanes que no tenen clar què votaran. Els dies de campanya que queden tant les forces sobiranistes com les unionistes intentaran convèncer aquest bloc per adjudicar-se uns vots que poden decantar la balança cap a un costat o un altre.

Totes les enqueses donen la victòria al bloc sobiranista (Junts pel Sí i CUP), però posen de relleu l’alta incidència que pot tenir el vot de l’electorat indecís i un alt grau de participació dins de les poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona