El Patufet, a la nova àrea de jocs a la plaça Verdaguer

Està pensada per a infants més grans que l’anterior

Per . Actualitzat el

La plaça Verdaguer estrena la nova àrea de jocs infantils El Patufet. En aquesta plaça ja hi havia una zona de jocs per a la canalla fins a 4 anys, però es va detectar la necessitat de disposar a la mateixa plaça d’una àrea de jocs per a infants més grans.

Els treballs han consistit a treure el parterre que hi havia i col·locar un banc de fusta, igual que el que es va posar en la primera zona de jocs, i els diferents elements infantils. Així, hi ha un panell on s’explica el conte d’en Patufet amb il·lustracions, dos jocs de molla amb els dibuixos d’en Patufet i el Dineret, un tobogan amb el dibuix del Bou, un gronxador amb el dibuix de la Col, un balancí amb el Cistellet i una caseta que és la Botiga, així com dues molles petites, cosa que farà que es pugui gaudir del conte sencer. Cal assenyalar que la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés ha col·laborat en el disseny d’aquests peces.

També hi ha cartells individuals d’edats d’ús per cada element de joc instal·lat i un cartell general amb informació recomanada per l’Ajuntament.
Els materials utilitzats són d’alta qualitat i resistència i compleixen la normativa europea de seguretat.

La consellera de Parcs i Jardins, Ivana Martínez, ha manifestat que «aquest nou espai s’ha plantejat com una àrea de jocs infantils amb un vessant lúdic i de difusió d’un dels contes més populars de la cultura catalana».

Les obres han anat a càrrec de la Brigada Municipal i han tingut un cost de 60.500€.