Comença el projecte de naturalització de l’espai protegit de les Madrigueres

Es crearan dues llacunes per afavorir la presència d’espècies pròpies del litoral

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de la naturalització d’una part de les Madrigueres, un espai protegit per un Pla Especial des del 2006 i que està inclòs a l’inventari de zones humides de Catalunya, a través d’una subvenció de fons europeus de 5.565 euros.

L’actuació, promoguda pel grup ecologista GEVEN amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell, se centrarà en la creació de dues llacunes: una de permanent de 90×40 metres i una d’inundació temporal de 60×50 metres.

Ricardo Collado, biòleg del GEVEN, ha explicat que «amb aquesta actuació es començarà a veure el potencial de l’espai, tot augmentant la biodiversitat afavorint la presència d’aus, amfibis i plantes pròpies de les llacunes litorals, sense oblidar que tindrem una nova eina d’educació ambiental». Un dels animals que s’introduirà és el fartet, un peix endèmic de la península Ibèrica que es troba en perill d’extinció i que s’alimenta de mosquits. També s’ha anunciat que es convocarà una jornada de voluntariat per plantar-hi tamarius i joncs.

La regidora de Medi Ambient, Eva Mata, ha destacat que «aquesta naturalització d’una part de les Madrigueres és un primer pas per dignificar aquest espai que, a part d’ajudar a protegir el nostre patrimoni natural, també servirà per incentivar el turisme medioambiental del Vendrell i la comarca».

Està previst fer més actuacions en aquest àmbit amb la redacció d’altres projectes per poder-los presentar en noves convocatòries de subvencions europees.