Arriba la Santa Tecla petita

Els actes infantils i gastronòmics i la diada castellera protagonistes d’aquest cap de setmana

Per . Actualitzat el

Sens dubte uns dels protagonistes més destacats de la festa major són els nens i nenes de la ciutat, que participen d’alguna manera o altra, a fer-la més gran. I tot i que no serà fins dissabte quan podrem veure la Cercavila de la Santa Tecla Petita, demà divendres 18 ja hi haurà un primer tast del que fan els més petits de la ciutat amb l’Entradeta de Músics, a partir de les 12h al Portal del Roser i de forma itinerant fins a la Plaça dels Cols i a les 18h des del Pla de la Seu i fins a la Plaça de la Font la Baixadeta amb l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, els Gegants Moros Petits, els Negritos Petits i la Cucafereta; amb els seus joves portants.

Un altre element destacat de la festa és el foc, que enguany a través de dos dels seus elements; el 30 aniversari del Drac de Sant Roc i els 25 anys de la Colla de Diables Voramar, encara es fa més present. I per aquest motiu demà serà el torn d’un Macrocorrefoc del Drac de Sant Roc on trenta bèsties, com els trenta anys que celebra, engegaran a partir de les 22h i pels principals carrers de la Part Alta, les seves espurnes, que convertiran Tarragona en la capital del Bestiari Català del Foc 2015. Adjuntem l’enllaç de Facebook on podeu veure els dracs que participen.

Avancem ja que dissabte 19 a les 23.30h serà el torn de l’altra colla, els Diables de Voramar, que faran una Carretillada especial amb motiu del seu aniversari, que omplirà d’espurnes la Plaça de les Cols.

La gastronomia més propera i lligada a la cultura i la música del territori, també és un element rellevant de la festa i és el que ens oferirà el Santa Teca. Mercat de Territori, que s’instal·larà demà i dissabte 19 a la plaça de l’escorxador, damunt del pàrquing Jaume I. El Mercat de Santa Teca, que s’obrirà a partir de les 17h, aplega producte local de qualitat, gastronomia de fusió i una programació musical km 0. Un aparador de la riquesa i la diversitat de productors i elaboradors de les comarques de Tarragona que combinarà cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes.

Tornem al món casteller oferint-vos la presentació d’un llibre Emocions puntuades. 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona, de Jordi Andreu i Jordi Suriñach, a les 19.30h a l’Antiga Audiència. Aquesta presentació donarà pas al sorteig d’ordre d’entrada a plaça i ordre d’actuació de les quatre colles de la gran diada de Santa Tecla- El Primer diumenge.

El Cercle Màgic de Tarragona “Tarracadabra” ha organitzat la seva primera Gala de Màgia al Metropol a les 21h amb l’actuació de mags reconeguts arreu com són Mag Alexis, Jaime Figueroa, Mag Robert, Sebastien Dethise, Òscar Masdéu i Looking Magic. L’espectacle es repetirà dissabte al migdia.

I amb la nit arribaran concerts destacats i molt esperats com són els Vetusta Morla (22h, Camp de Mart) o els Xeic! i Pepet i Marieta (23, pl. de la Font). D’una banda destacar Vetusta Morla, que si hi ha alguna cosa per la qual crida l’atenció és pel fet de presentar un dels millors directes que es poden veure en l’actualitat. Des dels seus primers concerts, la banda ha destacat per la contundència del seu so, la precisió de la seva interpretació i la seva comunió amb el públic.

Pel que fa al concert de la plaça de la Font, arriben els ritmes més ebrencs i populars, de dos grups, Xeic ! i Pepet i Marieta que a més han presentat disc enguany. L’últim disc de Pepet i Marieta, La sal de la vida, és el treball més optimista de la seva trajectòria. Pel que fa a Xeic! Segueix mantenint el caràcter reinvindicatiu i festiu de la seva música a Som!

Continuaran també els concerts de l’Espai Barraques, el tradicional Ball de gralles a partir de les 24h als Sedassos i finalment els Brams en concert a partir de les 2h al Cós del Bou.