Uns 113.000 alumnes comencen el curs a les comarques de Tarragona

Es redueix el nombre d’escolars matriculats i de mòduls prefabricats mentre que s’incrementa el personal docent

Per . Actualitzat el

Retrobaments alegres i cares llargues a parts iguals en aquest primer dia de curs a les diverses escoles del país. Aquest dilluns un total de 112.865 alumnes del Camp de Tarragona han iniciat el curs acadèmic. Es tracta de 532 escolars menys que el curs passat. Una davallada que ve produïda per la disminució d’inscripcions a l’educació infantil i el batxillerat. En canvi, a primària es manté el nombre d’alumnes i a secundària creix. Tot i aquesta reducció, la plantilla de professors s’ha incrementat en 71 efectius més i supera els 6.800 docents.

Pel que fa a la Formació Professional, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, M. Àngels Gonzàlez, s’ha felicitat de l’augment de 210 alumnes més en el cicle dual d’aquest ensenyament. Una formació dual que afavoreix la incorporació laboral dels alumnes, ja que alternen l’ensenyament a l’aula amb les pràctiques a l’empresa.

En l’àmbit general, cal destacar que el 73% dels alumnes que comencen el curs s’han matriculat a centres d’ensenyament públics. Enguany no s’estrena cap nova escola pública a les comarques tarragonines i hi ha encara 161 mòduls prefabricats. A Tarragona ciutat, per exemple, són dues les escoles que encara funcionaran amb els coneguts barracons: la de l’Arrabassada i la de Ponent.

Amb tot, l’Institut Serra de Miramar de Valls estrena nova seu rehabilitada i les antigues escoles del Catllar s’han adaptat per acollir l’Institut-escola l’Agulla.

En conjunt, s’han fet 90 actuacions de millora als centres amb una inversió de 2,7 milions d’euros. Això inclou l’ampliació de l’escola Àngel Guimerà del Vendrell, l’escola Pere Virgili de Vilallonga del Camp i l’Institut Tarragona de la capital de la demarcació.

Només tres famílies demanen el castellà

Pel que fa a la polèmica al voltant de la inversió lingüística, des d’Ensenyament s’ha recordat que només tres famílies haurien demanat l’ensenyament en castellà. Una de Cambrils, una de Salou i una del Vendrell. El departament també destaca que cap família d’alumnes de P3 ho ha demanat.

Uns 28.000 matriculats a Tarragona

El nombre total d’alumnes matriculats a la capital és de 27.354, segons xifres d’aquesta setmana del Departament d’’Ensenyament: uns 13.500 alumnes d’Infantil i Primària i la resta d’ESO, de batxillerat i de Formació Professional.