Tarragona supera els 10.000 creueristes

És previst que durant el pròxim mes d’octubre arribin cinc creuers més a la ciutat

Per . Actualitzat el

Després de tres anys sembrant, Tarragona Cruise Port Costa Daurada comença a collir els primers fruits. Enguany la ciutat ha rebut ja més de 10.000 creueristes i encara no ha finalitzat la temporada. Es preveu que de cara al mes que ve arribin cinc creuers més al port tarragoní. Cal recordar que l’any passat el nombre de creueristes que van arribar a la nostra ciutat va ser d’uns 2.000.

Amb l’arribada del Costa Favolosa, de la companyia Costa Cruceros, aquest diumenge a les instal·lacions del Port de Tarragona, ja són sis els creuers que han atracat al Port de Tarragona. El creuer va arribar a les nou del matí i va salpar direcció Malta a les sis de la tarda. Nou hores durant les quals els seus 3.200 passatgers van poder visitar el territori, amb l’impacte econòmic que això implica.

Els passatgers que van contractar activitats programades a Tarragona, Montblanc, Montserrat i Barcelona es van desplaçar amb tretze autobusos que estaven esperant els passatgers a la instal·lació portuària. La resta van optar per visitar el territori per lliure amb els vuit autobusos que connectaven la terminal amb el centre de Tarragona o amb taxi.

Cal remarcar també que aquests creuers contenen centenars de tripulants que també aprofiten les aturades per visitar les ciutats. Per exemple, el Costa Favolosa disposa d’una tripulació de 1.300 persones.

Aquest creuer és el més gran de tots els que han fet escala a Tarragona enguany i per aquest motiu va atracar al Moll d’Aragó. Des de Tarragona Port Cruise Port apunten que fins que no s’hagi construït la nova terminal, prevista pel 2018, no s’apostarà per l’arribada de creuers tan grans. L’objectiu són les embarcacions que duen menys de 2.000 creueristes.

D’aquestes dimensions són els altres creuers que han fet escala a Tarragona aquesta temporada i que han estat l’Horizon, de la companyia Pullmantur, amb 1.828 passatgers a bord i de nacionalitat majoritàriament francesa; el Riviera, de la companyia Oceania Cruises, amb 1.250 passatgers a bord principalment nord-americans; el creuer Thomson Dream de la companyia Thomson, dues vegades amb uns 1.500 creueristes cada vegada, i l’Azamara Quest, amb 700 passatgers.

Durant el mes vinent es preveu l’arribada de cinc creuers més d’entre 800 i 2.000 passatgers. Els més petits atracaran a la Marina Port Tarraco i els que tinguin més calat ho faran al dic de Llevant.

Amb l’arribada d’aquestes cinc embarcacions, el Port de Tarragona tancarà la temporada amb prop de 15.000 creueristes rebuts.

Uns 600.000€ d’impacte econòmic

Es calcula que cada creuerista en un port d’escala fa una despesa d’entre 60 i 70€ i, segons fonts del Port de Tarragona, més del 95% dels creueristes baixen a visitar el territori. Això fa que l’impacte econòmic d’aquests sis creuers que han visitat la ciutat durant aquest any se situï al voltant dels 600.000€. Una xifra que es veurà multiplicada si es confirma l’arribada de la resta d’embarcacions durant aquest octubre.

Per aprofitar millor aquesta font de negocis, els comerços de Tarragona ja s’han mostrat disposats a obrir els diumenges que atraquin creuers al port però reclamen consens i comunicació per poder planificar un calendari d’obertura. Per aquest motiu planejaran accions amb l’Ajuntament i el Port de Tarragona.