Èxit de la Marató Solidària dels Amics dels Castells a favor de la Fundació Estela

Un miler de persones van participar en la festa a la plaça del Rei

Per . Actualitzat el

Al voltant d’un miler de tarragonins i tarragonines van participar durant el passat dia 12 de setembre en la IV Marató Solidària de l’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/es (ACTAC), desenvolupada en un ambient plenament festiu mentre la climatologia ho va permetre. Des de les 11 del matí fins a quarts de cinc de la tarda (quan va irrompre la pluja a la ciutat tarragonina) la plaça del Rei es va convertir en punt de trobada per als amants del món casteller que, a banda de poder participar en l’aixecament de petites construccions a escala popular, van poder gaudir de la música del grup Dj’s Thirty Festival i d’un dinar popular realitzat pel mestre romescaire serrallenc Pitu Mosquits. La jornada va anar acompanyada de nombroses activitats per a la canalla, servei de bar i inflables. La jornada festiva de l’ACTAC s’ha fet enguany a favor de la Fundació Estela de Tarragona, entitat tarragonina adherida  a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla que ajuda les persones amb discapacitat física, que serà destinatària de la recaptació de l’esdeveniment.

Ramon Gómez, president de l’ACTAC, valora molt positivament l’afluència de gent durant la IV Marató Solidària que organitza l’associació cultural. «Al llarg de la jornada vam aconseguir una afluència estable de gent d’unes 300 persones a la plaça del Rei. Des de l’organització calculem que més d’un miler de persones van participar en les diferents activitats incloses en la Marató». Pel que fa a la recaptació que anirà destinada a la Fundació Estela, es calcula que anirà «sobre dels 2.000 euros», assegura Gómez, «un cop des de l’organització tanquem el tema de les despeses que ha generat l’organització del certamen solidari».