‘Terra baixa’, ‘pels pèls’ i ‘Le nozze di Figaro’ als Teatres de Tarragona

A finals de mes arribarà la programació complerta dels Teatres de Tarragona

Per . Actualitzat el

Els teatres de Tarragona fan un petit avançament dels espectacles de la nova temporada que es presentarà a finals de setembre.

Un dels grans espectacles serà Terra Baixa amb Lluís Homar d’únic actor per aquest reconegut clàssic que dirigeix Pau Miró. L’èxit de públic i crítiques des que es va estrenar el novembre passat, ha fet que l’espectacle torni a programar-se a Barcelona i ara arribi a Tarragona. L’obra ha fet guanyar a Homar el premi Max a millor actor per interpretar quatre personatges de l’obra de Guimerà.

D’altra banda també tindrem espai per a la comèdia, thriller i reality show –tot en un- amb Pels Pèls que inclou alguns dels actors més reconeguts de la comèdia catalana, com Mercè Comes, Pep Sais, Pep Planas, Jofre Borràs, Àlex Casanovas i Beth Rodergas i que fa 30 anys que és reinventa per tots els escenaris del món. Aquesta és la tercera vegada que es trasllada a l’àmbit català des de la direcció de Pere Planella (1987) i d’Abel Folk (2006), que ara torna a repetir.

 

Pels-Pèls
Així mateix, torna l’òpera, gènere tan ben acollit al nou teatre amb els Amics de l’Òpera de Sabadell. I ho fem amb Le Nozze di Figaro, de Wolfang Amadeus Mozart, una òpera amena i molt agradable de seguir que explica tots els embolics i comicitat al voltant d’un casament. Mozart posa música al llibret de Lorenzo da Ponte, donant com a resultat una de les grans obres mestres de tota la història de l’òpera.

 

le-nozze-di-figaro

 

Vilafranca, un dinar de festa major és la tercera i última part de la trilogia sobre la identitat catalana, iniciada amb Una Història Catalana (Premi Butaca al Millor text 2009) i continuada amb Pàtria (premiada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012) de Jordi Casanovas. En aquesta tercera part, la història se situa al nucli d’una família tradicional catalana que celebra un accidentat dinar durant el qual sorgiran els conflictes familiars més ocults, sota la banda sonora d’Anna Roig. Els Teatres Amics inicien una aposta per la producció teatral amb Vilafranca, que arribarà el proper mes de novembre al Teatre Lliure.

 

VILAFRANCA

 

Altres propostes que també s’han introduït recentment a la programació tarragonina són els concerts per a nadons, que a través del Festival Més Petit de Tots i que aquesta tardor ens portarà El Batec del Cargol. I és que el batec és la primera música que escoltem molt abans de néixer. És probablement l’element sonor que millor sintetitza l’origen de la vida. El cargol és una icona de fragilitat i innocència, però també de constància i autonomia. La cruïlla d’aquestes idees és el punt de partida d’aquest nou concert.

 

el-batec-del-cargol