Degvsta, un local molt singular amb cuina mediterrània

Per . Actualitzat el

Hi ha restaurants que et robem el cor no només per la seva cuina sinó també per la seva decoració, ambient i simpatia del seu personal. Aquest és el cas del Degvsta, situat al nucli antic de Tarragona, concretament al carrer Cavallers.

Entrem en una acollidora sala amb elements decoratius molt diversos d’altres temps, maletes, televisions, bicicleta… En el fons, a un nivell més baix, hi ha la barra de bar; i en un de superior, els diferents petits menjadors que aprofiten les habitacions de l’antiga casa. Una banyera blanca d’època ens dóna la benvinguda al restaurant. Envoltat per murs de pedra i voltes romanes aquest establiment conserva racons carregats d’història i d’un encant especial, com l’acollidora terrassa a l’aire lliure, el privat de vidre «suspès» sobre l’antic forn de pa o el celler situat a les profunditats en un antic aljub d’aigua.

El jove equip que el porta des del 2006, amb l’Ester Gómez i l’Eduard Pazos al capdavant, fa gaudir els comensals d’una estança molt agradable per la bona cuina del xef i la simpatia desbordant de la seva parella que dirigeix les sales.

Edu Pazos va començar les seves activitats a la cuina al costat de la seva mare i la seva àvia Pauleta. Va estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i va fer pràctiques en cuines d’alt nivell de França. Durant els caps de setmana va treballar en restaurants de Tortosa, la seva ciutat natal. Va arribar a Tarragona on va treballar en establiments de la capital. Durant aquest temps va conèixer la seva actual parella, l’Ester, i junts es van embarcar en el Degvsta. Ella dirigeix els menjadors que tenen una capacitat per a fins a 60 comensals i també fa de sommelier del celler, situat als baixos de l’edifici i que es pot visitar si es demana, en què trobem un centenar de referències.

Ofereix una cuina tradicional ben elaborada, mediterrània. Entre altres especialitats que trobem a la carta podem esmentar: Pop cruixent amb crema d’ajoblanco amb torradetes, 15€; foie semicuit d’elaboració pròpia, 17€; brandada de bacallà, 12€; rèmol amb crema de pernil ibèric i caneló cruixent de pa, 18€; arròs de calamars i sípia amb un toc d’anguila fumada, 15€; melós de vedella estofada amb vi del Priorat i bolets de temporada, 16€; torrija amb gelat de llet cremada, 7 euros. També ofereix un menú per 15 euros i un menú degustació per 38,50 euros.