La Caixa facilita més 900 habitatges socials als col·lectius amb dificultats a Tarragona

Per . Actualitzat el

El Grup La Caixa suma ja un total de 930 habitatges socials a disposició dels ciutadans amb menys recursos a Tarragona a través dels programes Habitatge Assequible i Lloguer Solidari, així com a partir de la seva aportació al Fons Social d’Habitatge. L’aposta de l’entitat financera per aquesta línia d’actuació es remunta a l’any 2005, en plena bonança econòmica. En aquella època, els joves i la gent gran eren els col·lectius amb més dificultats en l’accés a un habitatge. Segons l’entitat, l’empitjorament de la situació econòmica ha incrementat els problemes en aquest àmbit, per la qual cosa La Caixa decideix posar  els seus actius immobiliaris al servei de l’Obra Social, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

La Fundació Bancària La Caixa, a través de la seva Obra Social, disposa de dos tipus de programes per promoure l’accés a un habitatge digne: Habitatge Assequible i Lloguer Solidari. A Tarragona sumen 853 pisos a disposició dels col·lectius amb menys recursos.
El programa Habitatge Assequible, que funciona des del 2005, facilita l’accés a un habitatge nou a joves, gent gran i famílies per un lloguer d’entre 350 i 500 euros al mes, sensiblement inferior al preu de mercat d’aquests pisos.
El programa Lloguer Solidari, posat en marxa el 2011, està orientat a persones que han vist minvada la seva capacitat econòmica com a conseqüència de la crisi. L’Obra Social, a través de CaixaBank, subvenciona la meitat de la renda d’aquests contractes de lloguer, que oscil·len entre 150 i 500 euros.
Fons Social d’Habitatge
D’altra banda, CaixaBank és l’únic banc de l’Estat que, a més de cobrir el nombre d’habitatges assignats pel Ministeri per contribuir al Fons Social d’Habitatge, l’ha superat àmpliament. A Tarragona són un total de 77. Isidre Fainé, president del Grup La Caixa, ha manifestat que «un habitatge constitueix els fonaments de qualsevol projecte de vida personal digna. La nostra aposta per l’habitatge social com a exponent del nostre compromís amb les persones s’ha multiplicat els últims anys, i el continuarem potenciant».