Casa Macarrilla 1966, de Cambrils, prepara el 50è aniversari

Per . Actualitzat el

Entre els restaurants cambrilencs amb més antiguitat i prestigi està Casa Macarrilla, que va iniciar la seva trajectòria l’any 1966 i que actualment està preparant amb il·lusió i entusiasme la celebració del 50è aniversari, que tindrà lloc l’any que ve i en el qual es duran a terme diferents esdeveniments.

Fent història podem dir que va ser la família Martí, coneguda a Cambrils amb el renom de Macarrilla, la que va posar en marxa al mateix centre de la marinera vila el restaurant que portaria el nom de Casa Macarrilla. L’avi de l’actual tercera generació era pescador i bon coneixedor de tots els secrets de la cuina de les barques i dels pescadors. Oferia a l’establiment el peix que pescava de matinada, elaborat amb les receptes dels homes de la mar i aviat va ser tot un èxit el ranxo d’abordo.

Amb el pas del temps el restaurant va passar a la segona generació, Xavier Martí, que continua la tasca al peu del canó juntament amb el seu fill, Eduard, que està al capdavant de la cuina.
L’Eduard Martí, després de titular-se a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i d’una experiència laboral de més de 10 anys, és el xef de Casa Macarrilla 1966. Seguint la bona tasca gastronòmica familiar, ofereix la cuina tradicional marinera amb una atenció molt especial a la matèria primera de la zona. Però al mateix temps va introduint a la carta plats més innovadors en una línia de cuina modernitzada amb les noves tendències culinàries d’autor.

Així elabora creacions culinàries com el carpaccio de galeres amb foie fresc i torradetes, els caragols de mar a la llauna amb allioli, i els eriçons amb gambes, llagostí cavier d’ericó amb reducció de gamba vermella i llagostins amb bastonets de massa de pizza amb pipes (plat guanyador del concurs de tapes del 2013 i que s’ha presentat amb gran èxit a Barcelona i a Madrid en diferents mostres gastronòmiques). Sense oblidar l’oferta de plats tradicionals de tota la vida, com la crema de llamàntol segons la recepta de l’avi; musclos de roca a la planxa; sarsuela; entremesos de peix; pop a la llenya amb pebrots; suquet de pescadors de Cambrils; supremes de llenguado a la crema de llagostins; arròs de l’àvia; mariscada especial de la casa 1966; pollastre amb llagosta, per encàrrec; i, a l’hora de les postres, sorbet de mandarina; pinya amb crema caramel·litzada i coulant amb gelat de vainilla.

El restaurant també té un menú per euros. El celler compte amb unes 65 referències, a cura de Juan Agundez. El vi de la casa és de la D.O. Catalunya (blanc i negre) i de la D.O. Navarra (rosat).

ERIÇOS