Un nou bus doblarà la connexió entre Tarragona i Reus

A partir del 14 de setembre, les dues ciutats quedaran enllaçades amb bus ràpid amb 92 expedicions enfront de les 48 actuals

Per . Actualitzat el

A partir del 14 de setembre el Departament de Territori i Sostenibilitat crearà una nova línia dins la xarxa de bus exprés.cat entre Tarragona i Reus, que gairebé doblarà l’oferta actual de bus ràpid entre les dues ciutats. Concretament, la nova e4 oferirà 45 expedicions d’anada i 47 de tornada, enfront de les 23 i 25 expedicions que actualment comuniquen de manera ràpida les dues ciutats, amb poques parades en el recorregut. Aquest increment de l’oferta suposa oferir serveis cada 15 minuts aproximadament, amb un reforç de les sortides en hora punta, quan es concentra una major demanda.

A més de l’increment de l’oferta, la nova línia també comporta altres millores en la qualitat de servei, com ara vehicles d’altes prestacions, més còmodes i confortables, amb servei de WI-FI i premsa gratuïta. També es millora la informació a l’usuari, perquè sigui en temps real a les principals parades. Així, durant el segon semestre de l’any 2015 s’intervindrà a totes les parades per millorar la senyalització, i s’instal·laran amb nous pals i pantalles d’informació en temps real als principals punts de parada.

Aquesta és la quarta línia de la xarxa exprés.cat que es posa en marxa a la demarcació de Tarragona, juntament amb la e1:Tarragona-Torredembarra-el Vendrell, e2:Tarragona-Valls, i e3:Tortosa-Amposta-Sant Carles de la Ràpita-les Cases d’Alcanar-Alcanar. A tot Catalunya, comptant la e1: Mataró-Granollers-Sabadell que s’estrena també el 14 de setembre, ja són 19 les línies d’aquestes característiques que funcionen des que la tardor de 2012 el Departament va començar la implantació de la xarxa, integrada per 40 línies interurbanes a corredors que concentren una major demanda de viatgers.

Noves millores a les línies convencionals

A més de la nova línia e4, el Departament de Territori i Sostenibilitat introdueix el dilluns 14 de setembre un nou servei de bus per comunicar els campus universitaris de les dues ciutats. Així, s’oferiran 6 anades i 6 tornades de dilluns a divendres lectius entre el campus Bellisens de Reus i els campus de Sescelades i Catalunya, a Tarragona, amb horaris coordinats a l’entrada i sortida dels estudiants.

D’altra banda, es mantindrà l’oferta existent en les línies convencionals que atenen les necessitats de mobilitat dels diversos barris, així com la connexió amb l’aeroport de Reus.

En global, amb el nou bus exprés, els nous serveis que comunicaran els campus universitaris, i les línies actuals de barris i d’accés a l’aeroport de Reus, el corredor entre Tarragona i Reus passarà a doblar l’oferta de bus actual. Concretament,  passarà a oferir  83 expedicions d’anada i 83 de tornada, enfront de les 55 per sentit actuals. Això suposa un increment de 56 expedicions, de dilluns a divendres lectius, 28 per sentit; de 26 sortides més els no lectius, 13 per sentit; i de 10 expedicions més els dissabtes, diumenges i festius, 5 per sentit.