Les festes de l’avinguda Andorra i voltants fan 25 anys

L’Associació de Veïns Tarraco retrà homenatge a les persones i empreses que han fet possible aquesta efemèride amb el seu suport

Per . Actualitzat el

El 1990 es va crear l’Associació de Veïns Tarraco per vetllar pels interessos dels residents a l’avinguda Andorra i voltants. Lligades a l’aparició de l’entitat veïnal van sorgir les festes del barri que enguany celebren el seu 25è aniversari del 4 al 6 de setembre.

«Tenim molta il·lusió perquè 25 anys no els fa tothom», ens explica Pere Calvet, president de l’associació i present a la junta des de la seva creació. «Ens va costar molt començar», recorda el Pere. «L’avinguda Andorra és una de les artèries principals de la ciutat i no va ser fàcil aconseguir que es deixessin tallar el carrer». El president explica que el primer any només és prohibir la circulació de vehicles el divendres però que en posteriors edicions ja es va ampliar a tot el cap de setmana.

«Vint anys enrere això no era un carrer, era una carretera molt perillosa», recorda el Pere, esmentant fins i tot alguns accidents mortals. «Vam aconseguir que s’aparqués a un costat del carrer i això va fer que els cotxes anessin més a poc a poc», destaca el president, que també valora positivament que s’implantés la zona blava i verda lamentant que hi havia gent que «tenia els cotxes aparcats al mateix lloc durant setmanes».
De cara al futur, el Pere espera que «l’avinguda Andorra acabi sent d’un sol sentit i s’eixamplin les voreres» però pensant en el present i en la feina feta durant aquests 25 anys, l’Associació de Veïns Tarraco vol agrair a totes aquelles persones que han contribuït, no només a les festes, sinó a convertir la «carretera» en un carrer on viure-hi i passejar-hi. Per aquest motiu, s’entregaran reconeixements a membres de la primera junta, a l’anterior regidora de barri, Patrícia Anton, i a la botiga de fotografia Ferran per donar suport a les festes des de fa anys.

A banda d’aquesta novetat, per celebrar el quart de segle, les festes inclouran els actes habituals destinats especialment al públic infantil. En destaquen les curses de patins, patinets, bicicletes, sacs, etc.; els esports d’aventura, la gran gimcana i les pinyates amb la posterior xocolatada popular.

Els més grans també tindran ocasió de gaudir del ball de festa major el dissabte a la nit amb l’orquestra Banda Sonora. Una nit en la qual els veïns surten amb taules i cadires al carrer per compartir el sopar de germanor, un dels actes més multitudinaris juntament amb la missa pels difunts del barri del dijous a la tarda. Diumenge serà el torn de la cantada d’havaneres, a càrrec dels Olla Barrejada, i del correfoc amb els Diables Voramar per acabar les festes.

Més enllà de les festes
L’entitat veïnal, integrada per unes 240 famílies, recorda que no tots els recursos els destina a aquests quatre dies de festa major i que durant l’any s’organitzen activitats diverses, com ara cursos d’idiomes i d’informàtica, que tenen molt bona rebuda. També destaca l’elevada afluència a l’esplai La Grapadora que s’organitza durant el curs i que acaba amb unes colònies amb l’assistència d’una cinquantena de nens i nenes durant la darrera edició.