ERC demana la cancel·lació dels Jocs o que es faci una consulta

Els republicans situen el deute derivat de Tarragona 2017 en 60 milions d’euros

Per . Actualitzat el

ERC-MES-MDC considera que la visita del president del Consell Superior d’Esports «evidencia que hi ha un desgavell institucional al voltant dels Jocs i que no existeix cap compromís econòmic per part de l’Estat, tal i com porta assegurant des de fa temps l’alcalde de Tarragona». «A Miguel Cardenal se l’esperava com la gran esperança i l’únic que ha fet és parlar malament de l’alcalde, no prometre res concret i marxar igual com ha vingut. La situació actual és molt complicada», ha explicat el portaveu republicà Pau Ricomà.

«En un inici nosaltres veiem els Jocs com una oportunitat. Barcelona va ser un exemple que, si es fan bé les coses, un esdeveniment esportiu pot deixar un llegat important. Atenes va ser l’exemple contrari. Tenim clar que a Tarragona s’estan fent malament les coses, no s’estan complint els terminis. El Pla Director dels jocs ha vessat per tot arreu. No podem seguir endavant com si res, creiem que hem arribat ja al moment de no retorn», ha assegurat Ricomà.

El portaveu d’ERC-MES-MDC ha mostrat també les xifres que posen de manifest que a dia d’avui el deute dels Jocs supera els 60 milions d’euros, entre els diners que no arriben de l’Estat espanyol, els patrocinis que manquen per aconseguir i la inversió que realitza l’Ajuntament de Tarragona en el projecte.

Per tot això, Pau Ricomà ha demanat que l’Ajuntament de Tarragona es retiri del projecte dels Jocs per incapacitat i que, si creuen que tenen un suport social ampli, engeguin una consulta ciutadana per saber si existeix aquest suport.