Cardenal no descarta una partida dins dels PGE pels Jocs

L’Estat analitzarà ara el projecte Tarragona 2017 i decidirà l’aportació

Per . Actualitzat el

A falta d’un any i deu mesos perquè els Jocs Mediterranis de Tarragona donin el tret de sortida, Estat i Ajuntament encara parlen més d’intencions que no pas de fets. Miguel Cardenal, president del Consejo Superior de Deportes, ha visitat Tarragona per entrevistar-se primer a l’Ajuntament amb Josep Fèlix Ballesteros i posteriorment a la Subdelegació del Govern amb tots els representants de les diferents seus.

Tant Cardenal com Ballesteros han afirmat que els Jocs es faran però que caldrà buscar formules de manera conjunta per trobar el finançament necessari a través de patrocinis privats o d’altres sistemes. El president de l’organisme espanyol recorda que l’Estat ja aporta descomptes fiscals i que en aquest concepte ja s’han recaptat 11 milions d’euros i nega que hi hagi un acord per escrit amb l’Ajuntament per invertir-hi 15 milions d’euros.

També ha dit que hi ha alguna possibilitat d’incloure alguna partida als Pressupostos Generals de l’Estat, tot i que «és difícil arran de la situació econòmica actual».

Ara Cardenal s’ha compromès a avaluar conjuntament amb la resta dels representants del Comitè Organitzador, el més aviat possible, la situació actual per començar a treballar en trobar una formula èxitosa de finançament per als Jocs Mediterranis. Llàstima que aquesta avaluació no l’hagi pogut fer abans i més tenint en compte que forma part del Comitè Organitzador dels Jocs des de l’abril de 2012.