La Festa del Rei Jaume conquereix la seva XXa edició

Els dies 3, 4, 5 i 6 de setembre Salou es prepararà per rebre la cort i l’exèrcit del monarca

Per . Actualitzat el

Salou comença el mes de setembre amb la festa del Rei Jaume que enguany arriba a la XXa edició de la festa i que porta enguany a la capital de la Costa Daurada diverses novetats amb la intenció de fomentar la participació de la gent i de projectar la festa pel territori. Sota aquesta premissa s’estrenarà un espectacle medieval creat explícitament per la Festa del Rei Jaume, “l’Hostal d’en Bernat” de la mà de la companyia Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, Premi Nacional de Cultura 2015, que es podrà veure al pati de la Torre Vella en diverses funcions les tardes i nits del divendres 4 fins al diumenge 6 de setembre. Les entrades per a l’espectacle tenen un cost de 10 euros i es poden adquirir a la regidoria de Cultura, al Patronat de Turisme i a taquilla abans de l’espectacle. Amb aforament limitat.

Amb la mateixa intenció, les nits dels dies 4 i 5 de setembre es projectarà sobre la façana de la Torre Vella un espectacular mapping creat per a la ocasió “Conquerint la Història”. Es tracta d’un format mai realitzat a Salou que relatarà la història del Rei Jaume I i el seu vincle amb el municipi. Aquesta festa l’organitzen conjuntament les regidories de Cultura i Festes i la de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Mercats amb la voluntat de dinamitzar el municipi i crear esdeveniments que ajudin a donar major visibilitat a la història del municipi i a dotar de contingut cultura i festiu a la temporada turística.

Com a novetat també, i amb la intenció d’implicar a la ciutadania en la festa, enguany es guarnirà i dinamitzarà una nova zona comercial, la Via Roma. Aquesta zona quedarà vestida amb estendards medievals i amb la presència d’un campament militar de l’època amb activitats programades. A més comptarà amb patrulles a cavall del Rei Jaume I que rondaran els comerços propers per reclutar soldats.

Un dels aspectes més esperats de la festa, la desfilada del dissabte 5 de setembre, comptarà enguany amb més animació i companyies participants, a més d’una nombrosa participació dels habitants de Salou com ve sent habitual. Aquesta desfilada sortirà a les 19h des de la Plaça de Francesc Macià, al cap de munt de la Via Roma, i anirà a buscar la comitiva del Rei Jaume I a la Torre Vella, des d’on sortiran a les 20h cap a la platja de llevant on acabarà l’acte amb un seguit d’exhibicions medievals.

Com no podia ser d’una altra manera, aquesta vintena edició mantindrà i destacarà el tradicional mercat medieval –que s’inaugura el 3 de setembre- situat al nucli antic del municipi, que comptarà amb paradetes de productes tradicionals, tallers, atraccions i activitats infantils a més de l’animació de carrer present durant tots els dies de forma periòdica.

Ruta gastronòmica medieval

A més de totes aquestes activitats, la festa comptarà amb la programació habitual, com els menús gastronòmics medievals Sent Soví per part de diversos restaurants de Salou, on s’hi podran degustar receptes típiques de l’època, o la xerrada històrica amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili.

En aquestes rutes gastronòmiques medievals hi participen més de 20 restaurants, la majoria d’ells al nucli antic, els quals han dissenyat menús especials amb receptes del llibre de cuina medieval Sent Soví. Enguany, a més, com a novetat s’incorpora el Mercat municipal a la ruta, distribuint receptes de cuina medieval i realitzarà tastos de vi, degustacions de vermut i activitats per als més petits.

Aquesta ruta s’inicia el proper dilluns 31 d’agost i finalitzarà el 6 de setembre. Els restaurants participants són: Altaglio Pizzería; Asador Córcega Restaurant; Bandarra Taverna; Restaurant Costa Azul; Bar Daba; Bar Restaurant La Pasión; Coffee Break; Restaurant D’Albert; Dos G; El Trasto Taberna; Hotel Regente Aragón; La Finezza; La Taverna; Terrassa Club – Club Nàutic; LeSommelier; Mesón Restaurante Pa i Oli; O Mar Restaurant; Ongi Etorri Salou; Bar Restaurante Milhojas; Restaurante Thalassa i la Taverna Tarambana.

Per a més informació es pot consultar la web www.salou.cat o www.saloumedieval.com