Carlos Latre anuncia un Pregó solemne però amb rialles

L’actor admet que durant l’acte de Santa Tecla l’acompanyaran alguns dels seus personatges

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha rebut al pregoner de la Festa Major d’enguany que serà el reconegut actor, humorista i imitador, Carlos Latre. Tal i com ell mateix ha informat, es mostra molt il·lusionat per l’honor d’haver estat escollit pregoner, ja que segons ha dit “Tarragona és la ciutat que m’ha fet persona i professional” ja que hi ha viscut gran part de la seva vida, fins als 20 anys que va començar a treballar a Crónicas Marcianas. Latre ha deixat ben clar que vol fer un pregó a l’alçada de l’acte solemne que representa, però que evidentment no deixarà de fer-nos riure i on segur que “m’acompanyaran els meus personatges i fins i tot algun de nou, sempre seguint l’actualitat”, ha dit.

Així mateix ha manifestat que ho farà amb un gran sentiment i emoció pel fet de tenir al davant la seva família i la seva ciutat. D’altra banda, l’alcalde s’ha mostrat molt content de tenir-lo a la Santa Tecla d’enguany de pregoner, ja que és un tarragoní que allà on va fa honor a la seva ciutat i sempre la té present.

Breu biografia

La relació de Carlos Latre amb Tarragona, tot i néixer a Castelló de la Plana fa 36 anys; ha estat sempre molt estreta ja que hi va venir a viure de ben jovenet i aquí va realitzar els estudis secundaris (Institut Martí Franquès). Els seus inicis al món de la comunicació també es deuen a Tarragona. Amb 17 anys, al 1996, començà la seva carrera com a locutor de radiofòrmula a Ser Tarragona, on també treballa per a les emissores de 40 Principals Tarragona i Cadena Dial Tarragona.

Latre ha format part de programes de televisió de gran èxit que li han donat popularitat i fama. Del 1999 al 2005 va treballar al programa Crónicas Marcianas de Tele 5, on li arriba la màxima popularitat gràcies a l’excel·lent tasca d’imitar i parodiar personatges famosos. Es converteix en un més dels marcians de Xavier Sardà fins al seu comiat de la graella televisiva, el dia 21 de juliol de 2005.

A Catalunya, al setembre del 2007, fitxa pel programa de sàtira política Polònia (TV3), un dels programes més vistos de la història de la cadena catalana. Al 2008 passa a formar part de la plantilla inicial del programa Crackòvia, també de TV3, que es converteix en el fenomen televisiu de l’any com a espai d’humor esportiu. Així com la col·laboració en molts altres programes de les diferents emissores de l’estat espanyol; durant tots aquests anys.

En el cinema també és molt destacada la seva feina com actor i doblador, des de l’any 2003 que s’estrena amb El Oro de Moscú o Torrente 3: el protector el 2005; així com molts doblatges de pel·lícules d’animació tan reconegudes com La gran aventura de Mortadelo y Filemón, Happy feet, entre d’altres.

Paral·lelament a aquestes tasques, Latre ha estat sempre aprop del públic a través del teatre. I és que és l’únic artista a l’estat espanyol amb un One Man Show en directe en gira i espectacles al més pur estil americà. Des del 2002, que va iniciar amb Uno más uno no son dos, junt amb el seu company televisiu Xavier Deltell i fins el darrer, que està en gira actualment, amb 15 años no es nada, amb totes les entrades exhaurides allà on actua.