Arriben a l’Arxiu Municipal 33 fotografies antigues de la vila

Per . Actualitzat el

Un dels darrers ingressos de documents a l’Arxiu Municipal de Torredembarra han estat 33 fotografies antigues (29 de les quals són postals) procedents de la col·lecció de Pau Casasús i Papiol, conegut a Torredembarra com “el Pau de la premsa” que tenia una masia al passeig de la Sort.

Les imatges eren a mans del seu bon amic Francesc Roig Lloveras que, seguint el que hagués estat la voluntat de Pau Casasús, n’ha fet entrega a l’arxiu, per així, posar-les al servei de la població. Totes les fotografies són interessants per la seva antiguitat i per mostrar paisatges i visions actualment inexistents com el Cap Gros del Roquer, l’interior de l’església de Sant Pere abans de la Guerra Civil o paisatges ben diferents dels que veiem avui, com els carrers de la vila sense asfaltar amb algun carro que hi passa o l’estació de tren amb una locomotora dels anys 30 del segle XX i els ferroviaris posant per ser immortalitzats. També s’hi poden veure quatre fotografies de l’enterrament amb tots els honors del torrenc Batista Roig Montull, milicià del POUM que havia mort al front d’Aragó la tardor de 1936.

L’Arxiu Municipal agraeix públicament a Francesc Roig el gest d’haver guardat curosament les postals i oferir-les en molt bon estat de conservació. A partir d’ara, l’Arxiu en serà el garant i les posa a disposició dels torrencs i tots els investigador que hi estiguin interessats.