Salou se suma al programa de Garantia juvenil

Els interessats poden inscriure’s al punt d’informació per a joves

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Salou a través de les Regidories de Joventut i Ocupació s’ha sumat a la iniciativa del Programa de Garantia Juvenil, un programa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil i que pretén unificar totes les ajudes, programes i accions formatives que es facin en el futur.

L’Estratègia de la Garantia Juvenil que s’allargarà fins el 2020 suposa, com explicava el regidor d’Ocupació, Jesús Barragán “una oportunitat per a establir un nou marc estable de les polítiques d’ocupació juvenil que tinguin un impacte estructural en el procés d’inserció dels joves al mercat de treball”. En aquest sentit es considera la Garantia Juvenil com un únic Programa, que s’implantarà progressivament i tendirà a concentrar totes les mesures i programes, tant els de nova creació com els ja existents i que vagin dirigits a la incorporació dels joves al mercat de treball i fins que la taxa d’atur entre ambdues edats es situï per sota del 20%.

La regidora de Joventut, Julia Gómez, ha recordat com “el col·lectiu destinatari d’aquest programa són els joves entre 16 i 29 anys que no tenen feina ni estan estudiant”. Poden accedir-hi des de joves sense experiència ni formació, fins a joves amb experiència professional i titulació universitària; i l’objectiu és garantir que els menors de 29 anys puguin rebre una oferta de feina, d’educació contínua o un període de pràctiques, després d’acabar l’educació formal o quedar aturats.

Barragán ha assegurat que “a partir d’ara, per participar de qualsevol programa d’ajudes a la ocupació dels joves (Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació per Joves, etc.) aquests hauran d’estar inscrits al programa de Garantia Juvenil. Per aquest motiu, animem que ho facin”. Per poder inscriure’s al Programa de Garantia Juvenil, l’Ajuntament de Salou ha posat a disposició de tots els joves un servei a la Masia Tous, al carrer de Maria Castillo s/n de Salou, per facilitar de forma senzilla i gratuïta el accés al programa.

El Programa de Garantia Juvenil de Catalunya pretén contribuir d’una manera efectiva a reduir la taxa d’abandonament escolar prematur, reduir la taxa d’atur juvenil, oferir una primera experiència laboral als joves o incrementar la participació en polítiques actives d’ocupació dels i de les joves amb alguna discapacitat o en risc d’exclusió social entre altres.

Aquest programa ha estat impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu.