El territori vol els Jocs

Representants dels municipis seu han signat un manifest de suport a Tarragona 2017

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis 2017, Josep Fèlix Ballesteros, i els alcaldes de les seus i representants de les Diputacions de Barcelona i Tarragona, els Consells Comarcals del Tarragonès i Baix Camp i la Cambra de Comerç de Tarragona han signat el manifest territorial a favor dels Jocs perquè el Govern de l’Estat inclogui als pressupostos generals de l’any vinent una partida específica per als Jocs Mediterranis.

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que “aquesta trobada es produeix en una setmana clau pels Jocs, el debat parlamentari dels Pressupostos Generals i la reunió a Pescara del Comité Internacional dels Jocs Mediterranis i l’acte d’avui i la signatura del manifest demostra que som un territori ben travat, motivat i estructurat que té clars els seus objectius i compromisos”. L’Alcalde ha agraït el suport institucional i “la transversalitat del compromís de tots els ajuntaments seu i les diputacions que es manté tot i els darrers canvis de governs i que demostra que els Jocs Mediterranis són un projecte de territori que té clars els seus objectius i compromisos”.

El delegat de la Generalitat, Quim Nin, ha manifestat: “La feina ben feta fins ara demostra que el país té capacitat per organitzar grans esdeveniments i que la Generalitat manté el seu compromís institucional que ja s’ha demostrat amb fets com és l’aportació econòmica que ja s’ha licitat”. I ha afegit: “Què no entén l’Estat de les tres paraules: Jocs? Esportius? O Mediterranis?”. El vice-president de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha manifestat “el recolzament total de la Diputació als Jocs Mediterranis i ha destacat la voluntat de garantir amb tota contundència la seva celebració”. Cruset ha explicat que “la presència de la Diputació des de l’inici acredita que és un projecte de tot el territori amb una voluntat transversal, no només política, sinó també institucional”. Per la seva banda, el delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, ha manifestat “el suport explícit als Jocs Mediterranis amb la clara vocació de col·laborar en allò que és bo pel país i pel territori i ha afegit que en un moment com aquest la unió fa la força.”

Les CUP mostren el seu rebuig als “Jocs de la Fam” del 2017

A fora, hi havia representants de la CUP a ajuntaments, consells comarcals i la Diputació de Tarragona, afectats per l’organització dels Jocs Mediterranis 2017.

Els regidors i regidores han repartit exemplars de la seva publicació InfoCUP: Especial Jocs Mediterranis 2017, entre alcaldes i acompanyants que anaven entrant a Casa Canals. L’InfoCUP es refereix als Jocs del 2017 com “els Jocs de la Fam”. Els organitzadors de l’acte de signatura del manifest de suport als Jocs han decidit fer entrar els que anaven a signar per la porta de darrere per tal d’evitar que fossin retratats rebent la informació de la CUP.

Laia Estrada, consellera de la CUP de Tarragona, ha resumint els punts de desacord amb els Jocs dient que “l’endeutament a què aquest esdeveniment, innecessari i especulatiu, sotmetria la ciutat és del tot desproporcionat i podria arribar als 50 milions”, pel que des de les CUP es promouran mocions a totes les administracions afectades on es tingui representació per tal de rebutjar els Jocs.

Alhora, la consellera ha afirmat que “la manca de diàleg i l’important nombre de grups municipals que durant la campanya electoral van mostrar el desacord amb els Jocs mostren uns dubtes més que raonables que caldria portar-nos a, com a mínim, una consulta de la ciutadania en aquest aspecte”.

Des de les CUP s’ha insistit en la continuïtat d’una campanya que tindrà un moment rellevant en el Plenari Municipal extraordinari convocat pel proper divendres 4 de setembre a Tarragona.

Tot i així, la CUP continuarà impulsant les lluites socials al carrer tant abans com després de la sessió monogràfica dels Jocs Mediterranis del 4 de setembre.