El Festival Internacional de Música d’Altafulla tanca la 28a edició

S’han venut més de 1.500 entrades en les sis actuacions del certamen

Per . Actualitzat el

l festival Internacional de Música d’Altafulla ha tancat aquest dissabte a la nit la seva 28a edició. Una edició que des de l’Ajuntament valoren com “la més exitosa de la història del festival”. Al llarg de les sis actuacions, que han tingut lloc del 5 al 22 d’agost a la plaça de l’Església, s’han venut més de 1.500 entrades.

Des de les regidories de Cultura i de Festes també han destacat la diversitat musical que ha ofert l’edició d’enguany. La gran novetat ha estat la inclusió del gènere d’òpera en el programa, un estil que mai havia tingut cabuda en el marc del festival. Precisament ha estat aquesta interpretació operística de l’obra ‘Dido & Aeneas’, a càrrec de la formació londinenca ‘Per ad Parnassum’ i del grup venecià ‘L’Offerta Musicale’, la que ha tancat el cicle.

Més enllà de l’òpera, l’edició d’enguany també ha apostat per la música vienesa de la mezzosoprano Rita Schneider i del pianista Robert Lehrbaumer; per la música de cambra, amb ‘l’Orquestra Terrassa 48’ i Claudi Arimany, i amb l’Orquestra ‘I Musici di Vivaldi’ amb Glauco Bertagnin al violí solista i Andrea Maini a la viola; pel quartet de vent de Kei Hikichi i Piano Ritornello amb Doménec Hurtado a l’oboè, Miguel Ángel al clarinet, Manuel Járrega a la trompa, i Ferran Tamarit al fagot; i per un recital d’àries d’òpera i espirituals negres amb Angela Brown i Ivon Frontela.

Aquesta darrera proposta ha estat la que ha rebut més bona acceptació per part del públic. En aquesta actuació del 9 d’agost es van vendre més de 300 entrades, i fins i tot es van haver de treure bancs de l’Església perquè ningú es quedés sense seient. A més, va coincidir que per la venda d’entrades pel concert va caure la web tarracoticket.cat, i es van formar llargues cues a la mateixa plaça per adquirir els tiquets.

Contràriament, la cita amb menys afluència de públic ha estat la del dia 17 d’agost, la de la japonesa Kei Hikichi i Piano Ritornello Quartet, quan amenaçava pluja i l’actuació es va haver de traslladar dins de l’Església.

La XVII Nit de Piano i Poemes clou l’agost musical d’Altafulla

La música dels artistes locals Maria i Òscar Vidal ha estat una de les encarregades d’amenitzar, per segon any consecutiu, la Nit de Piano i Poemes d’Altafulla. La dissetena edició, que enguany també ha comptat amb la participació dels clàssics oradors Fonxo Blanch, Joana Badia, i Josep Maria Bellido, ha presentat com a principal novetat la inclusió de teatre en el programa. Xesca Arqués i Joana Badia, en el paper de les germanes Antígona i Ismene, i Josep Maria Bellido, en el paper de Creont, i amb la narració de Fonxo Blanch, han interpretat un fragment de l’obra ‘Antígona’, de Salvador Espriu. També hi han pres part Sílvia Amigó i la pianista gironina Maria Figa.

Tot i acollir menys públic que l’any passat, han estat una setantena les persones que han volgut gaudir en primera persona de l’espectacle.