La Nit de Piano i Poemes arriba diumenge a la 17a edició

La principal novetat del cartell d’enguany serà una representació teatral

Per . Actualitzat el

La plaça de l’Església d’Altafulla tornarà a ser l’escenari aquest diumenge 23 d’agost a partir de les 22h d’una nova edició de la Nit de Piano i Poemes. Una edició que enguany celebrarà els seus disset anys de trajectòria al municipi. Disset anys d’històries i records que, segons l’organitzador Fonxo Blanch, van començar a avançar entre un grup d’amics i que han acabat consolidant-se en una cita molt esperada al municipi, sobretot per al públic més gran, qui pren seient de forma fidel any rere any. Segons ha corroborat la regidora de Festes, Alba Muntadas, la cita s’ha convertit en “tot un clàssic de finals d’agost a Altafulla”.

Fonxo Blanch tornarà a ser l’encarregat d’obrir l’acte amb la lectura de dos poemes. També repeteixen, després de l’èxit obtingut l’any passat en el seu debut, el veí Òscar Vidal i la seva filla Maria. I en aquesta primera part també els acompanyaran Joana Badia, Josep Maria Bellido, i la pianista Maria Figa. La segona part del programa l’encetarà Sílvia Amigó, i repetiran Maria Figa i Òscar i Maria Vidal.

La principal novetat d’aquesta dissetena edició és que el cartell no compta enguany amb cap soprano. Una “mancança” –segons Fonxo Blanch- que supliran amb la inclusió de teatre en el programa. En destaca el fragment d’ ‘Antígona’, de Salvador Espriu, que interpretaran Xesca Arqués i Joana Badia, en el paper de les germanes Antígona i Ismene, i Josep Maria Bellido, en el paper de Creont, i amb la narració de Fonxo Blanch.

La previsió dels organitzadors és que el pati de butaques s’ompli amb un centenar de persones.

La XVII Nit de Piano i Poemes posarà el punt i final a l’agost musical d’Altafulla. El dia abans, el dissabte, la mateixa plaça de l’Església acollirà també l’últim concert del XVIII Festival Internacional de Música. L’actuació tindrà lloc a les 10 de la nit a càrrec dels londinencs Per Ad Parnassum i dels venecians L’Offerta Musicale, que interpretaran l’òpera ‘Dido & Aeneas’.