Confiscats 122 quilos de cocaïna després de fer escala a Tarragona

La droga es va localitzar al port tarragoní i s’ha intervingut a Itàlia

Per . Actualitzat el

La Guàrdia di Finanza i la Agenzia della Dogana de Savona a Itàlia, en col·laboració amb Guàrdia Civil, Policia Nacional, Vigilància Duanera i Bombers de la Generalitat, durant el matí d’ahir van confiscar al port italià de Gual Ligure 122 quilos de cocaïna en un vaixell procedent de la República Dominicana que havia fet escala al Port de Tarragona.

El dia 18 d’agost de l’actual va arribar al port de Tarragona un vaixell de bandera italiana procedent de la República Dominicana. Aquest vaixell efectuava descàrrega al moll Rioja de diversos contenidors per a la seva distribució, la majoria frigorífics amb mercaderia declarada com a fruita fresca originària de Colòmbia, Costa Rica i la República Dominicana, posteriorment l’esmentat vaixell continuava viatge cap al port de Gual Ligure i amb destinació final el port de Civitavecchia, aquests dos d’Itàlia.

En el marc de les investigacions duaneres que es realitzen habitualment al Port de Tarragona, es va tenir coneixement que en unes dels cellers del vaixell podria haver-hi una quantitat indeterminada de cocaïna, substància que es podria haver carregat al port colombià de Turbo, aprofitant la càrrega de mercaderia legal.

Un cop atracat el vaixell a Tarragona, tant la Guàrdia Civil, com la Policia Nacional i Vigilància Duanera es van presentar al vaixell a fi de realitzar inspecció dels cellers del vaixell. Els cellers on previsiblement es trobava la droga estaven tancades hermèticament i s’havia introduït nitrogen per evitar l’oxidació de la fruita, pel que va ser necessària la presència de Bombers de la Generalitat, ia aquests disposaven d’equips de respiració autònoms de llarga durada en cas de ser necessari accedir a aquests compartiments.

Un cop realitzada una inspecció més minuciosa de la bodega del vaixell, entre les autoritats actuants es va optar per preservar la càrrega que transportava fins al seu destí final, precintant els cellers i comunicant a les autoritats italianes la decisió presa, perquè un cop arribat al port de destinació es fessin càrrec del final de l’operació.