Unanimitat política al voltant dels fets de l’11 d’agost

Es lamenta la mort de Mor Sylla i es condemnen els fets violents

Per . Actualitzat el

El ple de l’Ajuntament de Salou s’ha iniciat aquest migdia amb una declaració institucional al voltant dels fets del passat dimarts 11 d’agost en la que va morir una persona arran d’una intervenció policial contra la venda il·legal i que va acabar derivant en disturbis i aldarulls al carrer per part de la comunitat senegalesa. Avui, l’alcalde, en nom de tots els regidors i regidores, ha llegit un manifest de condol per la mort del ciutadà i també de condemna contra els actes violents.

El comunicat s’inicia de la següent manera: “Quedi constància a través d’aquest comunicat institucional que tots els regidors i regidores d’aquesta Corporació Municipal, lamentem la mort del sr Mor Sylla en el marc d’una intervenció policial el passat 11 d’agost a la nostra població. L’alcalde el mateix dimarts 11 d’agost va transmetre el condol en persona al germà del difunt, en nom propi i de tota la institució municipal, condol que es reitera en aquest acte. La pèrdua d’una vida humana sempre és un motiu de desolació per la família i amics, i que genera un sentiment de tristesa”.

Malgrat tot, el comunicat continua dient que “no podem passar per alt que a Salou s’han viscut uns incidents d’extrema violència i gravetat que vam condemnar i condemnem enèrgicament–com no pot ser d’una altra manera- perquè es va trencar la pau social. Les escenes de màxima tensió i agressions van alterar la convivència de Salou; un municipi, el nostre, on hi coexisteixen més de 100 nacionalitats i que s’ha caracteritzat sempre per ser un espai de trobada i integració. No podem tolerar que la discrepància en un estat democràtic i pacífic es manifesti de la manera en que es va viure aquella jornada amb aldarulls i amb el trencament de les normes de civisme i convivència”.

El manifest també parla del paper dels cossos policials afirmant que: “també voldríem donar suport i agrair la feina que han dut i duen a terme la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i els serveis d’emergències mèdiques, i refermem des d’aquí el seu paper com a garants de l’ordre públic i la seguretat.

A més de recordar que “des de l’Ajuntament seguirem vetllant per aconseguir que la normalitat, el civisme i la convivència pacífica entre persones i les cultures es mantingui per damunt de tot; i que l’odre vigent, la llei, la justícia a i la democràcia imperi com a marc de relacions entre la ciutadania, amb el respecte per a les persones, l’entorn, i les normes bàsiques de la convivència”.

Obres al pavelló poliesportiu

Al plenari municipal també s’ha aprovat inicialment el projecte tècnic d’obres ordinàries de renovació i millora de l’equipament esportiu del pavelló poliesportiu central amb càrrec a una subvenció de la Diputació de Tarragona per import de més 363.000 euros. Aquests treballs comprenen des de tasques d’adequació exterior del pavelló; al canvi de parquet; com a d’altres aspectes que milloraran la comoditat de les instal·lacions amb noves climatitzacions independents de la sala de fitness; el canvi de canonades d’instal·lacions i d’aixetes de dutxes de vestidors; o altres obres que afecten a pintura, enrajolats o fins i tot nou mobiliari o la millora del taulell de recepció de la piscina, entre un llarg etcètera. Aquest punt, que ha aconseguit la unanimitat de tots els grups municipals, s’aprova en vistes a que el pavelló Salou Centre serà la seu de Taekwondo pels Jocs esportius del mediterrani del 2017. El batlle Pere Granados s’ha mostrat molt satisfet perquè “una tercera administració i no amb fons propis pagaran aquesta reforma”.

Un nou carrer: Los Fayos

El ple de l’Ajuntament també ha aprovat per unanimitat la retolació d’un nou carrer amb el nom de Los Fayos; un municipi que es troba a l’Aragó entre Tarazona i el Moncayo i que des del 2005 ja compta amb un carrer que porta per nom de Salou. Així, amb aquest gest, es manté la relació institucional iniciada aleshores. El nou carrer Los Fayos serà una prolongació del carrer Viladomat; al costat del passatge de la Jota i el carrer Saragossa. Es dóna la circumstància que a Salou hi viuen habitants d’aquesta petita població aragonesa.