Teniu #GanesdeSantaTecla?

Es convoquen dos concursos per incentivar la participació dels més incondicionals

Per . Actualitzat el


Tot just finalitzades les festes de Sant Magí i a pocs dies que comenci la festa major més esperada a Tarragona, l’Ajuntament dóna el tret de sortida a la campanya emotiva de Santa Tecla, que aquest any demana als ciutadans que demostrin les seves #GanesdeSantaTecla. Havent constatat de fa anys que durant els dies previs a la festa es respiren molts nervis a les xarxes socials i al carrer per l’expectativa que genera, Tarragona Cultura engega enguany una proposta que, precisament, vol explorar aquesta eufòria dels més incondicionals.

Així, doncs, la campanya #GanesdeSantaTecla planteja per al 2015 dues accions participatives: un concurs de vídeos breus a Instagram i a Twitter i un concurs de samarretes festives. A més, com en cada edició, inclou un nou Tuitaire Convidat i un Fotògraf Convidat, que ompliran els perfils de Twitter i Instagram de @TGNcultura amb la seva visió personal de la festa.

#GanesdeSantaTecla: concurs de vídeos a Instagram i Twitter

Per participar-hi cal elaborar un vídeo breu d’un màxim de 15 segons per a Instagram o Twitter on els participants ensenyin com viuen els dies previs i com es preparen per a la festa major. La petició concreta és que recreïn a la seva manera els moments i les escenes més especials per a ells (com, per exemple, la Baixada de l’Àliga, les cercaviles, el correfoc, les trobades culinàries, etc.). En definitiva, es busca que ens demostrin, en imatges, les ganes que tenen de Santa Tecla.

Els vídeos s’hauran de penjar directament a Instagram o Twitter juntament amb l’etiqueta #GanesdeSantaTecla entre el 26 d’agost i el 15 de setembre. Posteriorment, un jurat en farà una preselecció i els vídeos finalistes es visualitzaran tots junts a http://tblog.tarragona.cat, des d’on es podrà votar pels tres guanyadors. La votació, de caràcter popular, es farà del 18 al 20 de setembre i els guanyadors s’anunciaran durant el Cafè, copa i puro del dia 21 a les 17.30 h, moment en què es lliuraran els premis.

El premis són els següents:

1r premi: un abonament doble per a la propera temporada dels Teatres de Tarragona, un passi doble per a tot un any als recintes històrics municipals i a la Catedral i un lot de marxandatge festiu.

2n premi: un passi doble per un any a les piscines municipals i un lot de marxandatge festiu.

3r premi: dues entrades per la reposició de Mar i cel de Dagoll Dagom a Barcelona.

Els espots de #GanesdeSantaTecla

Per agafar idees per participar al concurs de vídeos, els participants es poden inspirar en els quatre espots que l’Àrea de Cultura ha elaborat amb El Joc Produccions i que ha dirigit Héctor de la Salud. En aquests espots hi han col·laborat personatges coneguts com l’actor Oriol Montesó, el fotògraf Pep Escoda, el promotor de la Micaela, Òscar Vives, i el dinamitzador Jordi Vinyoles, a més de diversos membres dels grups de teatre (H)istrionis Teatre, Tornavís Teatre, La Faixsula i la Colla La Bóta.

Els espots, que, tal com es demana al concurs, recreen moments de la festa fora de temps i de context, es poden veure a https://www.youtube.com/TGNcultura. Els motius escollits són el Pilar Caminant, el Ball de Gitanes, el Cafè, copa i puro per un duro i la Peonada Popular.

Vine a estendre la teva samarreta!

Les #GanesdeSantaTecla disparen la creativitat en molts sentits. Més enllà del marxandatge oficial, durant les festes any rere any es veuen múltiples dissenys espontanis de samarretes fets a propòsit de Santa Tecla. Aquest any l’Ajuntament proposa que els ciutadans vinguin a estendre la festiva que han fet per a aquest 2015 una estona abans el Cafè, copa i puro (el 21 de setembre a les 16.30 h a la plaça del Rei) i que, durant l’acte, participin en la votació popular per escollir la que els agradi més. Les votacions es faran allà mateix i els 3 guanyadors s’emportaran un lot de marxandatge de la festa. El periodista Quim Pons serà el presentador de l’acte.

El Fotògraf Convidat

Cada mes Tarragona Cultura convida un fotògraf a mostrar, a la xarxa social Instagram, la seva visió de la cultura. Durant el mes de setembre l’iger convidat serà Dani Seró (@danisero), a qui s’ha demanat que ens expliqui, visualment, com viu ell les festes i que ens ensenyi, és clar, les seves #GanesdeSantaTecla. Totes les imatges es podran veure a http://instagram.com/tgncultura.

Dani Seró, advocat, és un dels instagramers més populars del nostre territori (amb 26.500 seguidors en aquesta xarxa). Com a fotògraf, és conegut pel treball visual que ha fet amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona (actualment, és administrador del seu perfil a Instagram) i perquè va ser el guanyador de la Foto de l’Any 2013.

El Tuitaire Convidat

Un any més es convida els ciutadans a fer-se seguidors del Twitter de Tarragona Cultura (http://twitter.com/TGNcultura), on, entre altres continguts, podran conèixer, en missatges de 140 caràcters, les recomanacions del tuitaire convidat: Jordi Gil. Ell els guiarà per la “seva” festa i podran saber com es prepara per viure-la. Les seves piulades aniran signades amb les sigles JG.

Jordi Gil és periodista, triatleta i, tal com ell diu, un “malalt de teatre”. Reporter de TV3, presenta l’InfoK, l’informatiu per a nens del Canal Super3. El seu twitter personal és @jordigil77.

Tota la informació de la campanya #GanesdeSantaTecla es pot trobar a http://tblog.tarragona.cat