No podem fallar i no valen excuses ni culpables

Per . Actualitzat el

Fa més de vuit anys que Tarragona va prendre la decisió d’optar a l’organització dels Jocs Mediterranis 2017, una proposta que va ser aprovada pel Plenari Municipal de l’Ajuntament de Tarragona i a la qual van donar suport el Comitè Olímpic Espanyol, el Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya, el Parlament de Catalunya, les dues cambres de representació política de l’Estat espanyol, el Senat, el Congrés dels Diputats i el Consell de Ministres del Govern espanyol. Més tard, l’octubre de 2011, la candidatura de Tarragona va ser l’escollida per organitzar aquesta competició esportiva internacional i, des d’aquell moment, els Jocs Mediterranis 2017 s’han convertit en un dels principals projectes de la ciutat. A ningú li passava pel cap dubtar de l’èxit d’aquest esdeveniment esportiu.

Convergència i Unió va ser la primera formació en posar el crit d’alerta, el passat mes de febrer, i ningú ens va voler creure. El temps, però, ha acabat donant la raó als nostres dubtes sobre la solvència econòmica. Tot i això, mai hem deixat de donar suport als Jocs Mediterranis i ara, mentre la resta de grups continuen divagant, el Grup Municipal de CiU és de nou el primer en anunciar i recordar sense embuts el ple suport a l’esdeveniment esportiu i en exigir a l’equip de govern socialista que es posi les piles perquè els Jocs Mediterranis es facin i es facin bé.

Des del Grup Municipal de CiU vetllarem perquè l’equip de govern socialista no s’arronsi i faci la seva feina per tal que aquests Jocs Mediterranis ¬¬-els segons que es disputaran a Catalunya, després que Barcelona en fos la seu el 1995, i els tercers de l’Estat espanyol, després que s’organitzessin a Almeria el 2005- siguin un èxit. Aquest cop no permetrem que el PSC torni a fer ús de la seva especialitat: rendir-se i trobar culpables exteriors quan les coses no surten bé. Ja no valen excuses i, si manquen diners, busquem-los. No és moment per encongir-se ni acovardir-se, és moment de no dubtar i de treballar. I tampoc és moment i és un gran error utilitzar un projecte de ciutat amb interessos partidistes.

La quantitat econòmica a la qual la ciutat hauria de fer front si el projecte tira enrere és milionària, per no parlar de les pèrdues no tangibles, la reputació i l’orgull de la nostra ciutat. No s’hi val queixar-se i després no fer res i, molt menys, com ja han insinuat altres formacions polítiques, rendir-se i acceptar que la nostra ciutat no és capaç de superar els obstacles. Ens trobem en un viatge sense retorn i el temps corre, no el podem aturar. Ara més que mai, hem d’anar a una per donar, tots plegats, l’empenta definitiva i fer realitat aquest gran projecte de ciutat, de territori i de país.

No hem d’oblidar que aquí estem la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, nombrosos municipis del territori, espònsors privats i milers de tarragonins i tarragonines –més de 3.500 voluntaris- que han fet una aposta clara i decidida pels Jocs Mediterranis. El temps corre, Des de CiU estarem al costat de l’equip de govern, col·laborant en el que es necessiti, però també vetllant perquè no es dubti i es treballi de valent perquè l’esdeveniment esportiu es realitzi i ho faci amb èxit, perquè aporti un benefici per a la ciutat i perquè no suposi cap més endeutament. No podem fallar.