El Conjunt Arqueològic de Tarraco declarat Valor Universal Excepcional per la UNESCO

L’Acròpolis d’Atenes, Atapuerca i les línies de Nasca han rebut aquest reconeixement, entre altres

Per . Actualitzat el

La UNESCO ha declarat el “Conjunt Arqueològic de Tarraco” Valor Universal Excepcional. La decisió, adoptada pel Comitè de Patrimoni Mundial en la darrera reunió celebrada a Bonn, declara que el patrimoni tarragoní té una significació excepcional que transcendeix els límits nacionals i esdevé rellevant per a les generacions presents i futures de tota la humanitat i que, per tant, la protecció permanent és de la major importància per a tota la comunitat internacional. La regidora de Patrimoni, Begoña Floria ha destacat que “es tracta d’una declaració importantíssima per ratificar el valor mundial del conjunt de Tarraco” i ha afegit “Tarragona se situa al nivell d’altres grans monuments del món i se’n garanteix la seva preservació per a les generacions futures”.

La UNESCO ha reconegut el patrimoni tarragoní per l’excepcional importància en el desenvolupament del disseny urbà romà que va servir de model per a d’altres capitals de província de l’Imperi Romà i perquè, en l’actualitat, esdevé un testimoni sense precedents d’una etapa important de la història dels pobles del Mediterrani. El Conjunt Arqueològic de Tarraco està format la muralla de la ciutat, el recinte de culte imperial, el Fòrum Provincial, el Circ, el Fòrum de la Colònia, el Teatre Romà, l’Amfiteatre, la basílica visigòtica, l’església romànica, la Necròpolis, el Pont del Diable, la Torre dels Escipions, el Mèdol, Centcelles, la Vila dels Munts i l’Arc de Berà.

El Conjunt de Tarraco ha estat reconegut juntament amb altres monuments d’arreu del món com Atapuerca, l’Acròpolis d’Atenes, el centre històric de Bruges a Bèlgica, la ciutat de Verona i el centre Històric de Siena a Itàlia, la Plaça Roja de Moscou i les línies de Nasca a Perú, entre altres.