«Tenim pau social i seguirem treballant perquè duri», Granados

La valoració dels danys municipals ocasionats pels aldarulls del passat dimarts supera els 9.000 euros

Per . Actualitzat el

Salou ha celebrat avui una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat que ha assegut al voltant d’una mateixa taula a totes les forces i cossos de seguretat, al conseller d’Interior, Jordi Jané i a l’alcalde de Salou, Pere Granados, entre d’altres per tractar el darrer incident ocorregut al municipi arran de la mort d’una persona d’origen senegalès aquest passat dimarts. La junta ha servit per valorar els fets ocorreguts el passat 11 d’agost. “És evident que hem lamentat i lamentem la pèrdua d’una vida humana, com no pot ser d’una altra manera, però també volem condemnar els actes violents siguis de la índole que siguin”. El batlle també ha destacat que “des del mateix dimarts a la nit tenim tranquil·litat absoluta als carrers de Salou; tenim pau social i seguirem treballant perquè aquesta sigui duradora”.

El màxim responsable municipal ha afirmat –després de conèixer les xifres de la davallada dels fets delictius al municipi en un 12% que “ Salou és una de les ciutats més segures de Catalunya fruit del treball intens dels diferents cossos i forces de seguretat i amb coordinació entre tots”, i ha afegit que “els incidents ocorreguts el passat dimarts són absolutament extraordinaris. Salou és un marc de convivència i tolerància de totes les nacionalitats; ha estat un fet puntual, greu, molt greu, intolerable i inacceptable”. Granados s’ha mostrat contundent en les seves paraules i ha assegurat que “nosaltres seguirem treballant per perseguir qualsevol tipus de delicte, perquè és la nostra obligació”.

Un cop avaluats els danys públics municipals aquests ascendeixen a 9.095,14 euros; una xifra que se sumarà a l’expedient incoat i que passarà a disposició judicial, junt amb la resta de les diligències obertes al sumari i altres danys quantificats. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “els autors dels delictes hauran de fer front al seu pagament”.

“A Salou hi ha un abans i un després” ha manifestat l’alcalde; “parlant amb la gent del carrer et transmeten que estan sorpresos per la reacció violenta d’aquest grup de senegalesos”. Granados ha apel·lat a la “voluntat de les persones” per tal que s’ajustin els seus comportaments als d’una ciutat civilitzada.

A la reunió de la Junta Local de Seguretat hi ha participat a més de l’alcalde el conseller d’Interior, Jordi Jané; a més d’Albert Batlle, director dels Mossos d’Esquadra; Joan Carles De La Monja; director Territorial del departament d’Interior a Tarragona; Marc Montagut, Regidor delegat de seguretat ciutadana i mobilitat; José Luís Gargallo, Inspector cap Policia Local de Salou; Rafael Alvarez, Comandant de la caserna de la Guàrdia Civil; Jacinto Tarín, Capità cap de la 1a companyia de la Guàrdia Civil de Salou; Eduard Blanch, Sotsinspector cap Comissaria de Districte Salou-Vila-seca; Rafel Comes, Intendent Sots-cap de la Regió Policial Camp de Tarragona; Carlos Yubero, Comissari Policia Nacional i Vicenç Lleonart, Inspector Mossos d’Esquadra.