Periodistes xinesos visiten la Costa Daurada

Els professionals asiàtics han dedicat un dia a la ciutat de Tarragona

Per . Actualitzat el

Sis periodistes xinesos acompanyats per un membre de l’Oficina Espanyola de Turisme (OET) de Canton, Xina, han visitat la Costa Daurada durant quatre dies en un viatge promocional per Europa. Des de l’1 d’agost que estan viatjant per l’Estat espanyol, concretament pel País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya, recorrent espais emblemàtics pel patrimoni cultural. A Catalunya han visitat les ciutats de Tarragona i Reus, i els monestirs cistercencs de Santes Creus i Poblet, així com, les Coves de l’Espluga de Francolí.

Es tracta d’un viatge de premsa negociat directament amb l’Oficina Espanyola de Turisme (OET) de China-Cantón, Guangzhou, conjuntament amb el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació, el Patronat de Comerç i Turisme de Reus, l’Oficina de Gestió de La Ruta del Cister a través dels Serveis de Turisme dels Consells Comarcals de la Conca de Barberà i de l’Alt Camp.

El primer dia de la seva estada a la Costa Daurada, l’han dedicat a conèixer el conjunt modernista de la ciutat de Reus, en una visita guiada per la Ruta del Modernisme i el Gaudí Centre Reus. El segon dia, han recorregut a la ciutat de Tarragona, on han fet una visita guiada pel seu patrimoni romà i la catedral, declarat Patrimoni Mundial per part de la UNESCO i han assistit a una actuació castellera dels Xiquets del Serrallo davant la catedral de Tarragona, dins de la programació d’enguany de “Tarragona Ciutat de Castells”, fet que els ha permès conèixer de ben a prop aquesta representació cultural nascuda al nostre territori i declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO l’any 2010.

El tercer dia el dediquen a La Ruta del Cister. Pel matí han visitat el monestir de Santes Creus, a la comarca de l’Alt Camp, on podran admirar el fascinant muntatge escenogràfic i audiovisual sobre el món del Cister, reconegut a nivell europeu. I en acabar, han continuat cap a la Conca de Barberà on han visitat les Coves de l’Espluga, d’especial rellevància tant des del punt de vista històric com prehistòric; i per la tarda, han visitat les diferents estances del monestir de Poblet.