La Cucafera i els Gegants del Port busquen nous portadors

Els elements festius s’estrenen també a les xarxes socials

Per . Actualitzat el

La Cucafera de Tarragona i els Gegants del Port, peces portades per membres de l’Associació de Veïns del Port, han fet recentment la seva incursió a les xarxes socials Facebook i Twitter, i ara busquen nous portadors.

Enguany els gegants Neptú i Afrodita fan 25 anys com també els celebrarà l’any vinent la Cucafera des de la seva recuperació. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de donar a conèixer la seva història, notícies i activitat, ja que fins ara es feia amb les xarxes del Blog del Barri del Port on també es seguirà fent, s’han obert noves planes de seguiment oficial a Facebook -on no s’ha de confondre amb algunes existents i desfasades-, i perfils a Twitter (@cucaferaTGN i @GegantsdelPort) on ja se’ls pot seguir.

Falten joves implicats

D’altra banda, l’entitat veïnal ha detectat la necessitat de començar a renovar i comptar amb més gent jove per formar part de la colla de portadors. «Els membres es fan grans, cada cop i ha menys o a l’hora de fer sortides, per un o altre motiu no sempre disposem de qui per fer-ho» reconeix José Ruiz, president de l’A.V.V del Port.

Per aquest motiu, la colla busca joves implicats, amb bones condicions físiques i amb ganes de ser l’esperit encarregat de fer ballar i permetre que les peces segueixin sortint i formant part de la festa i tradició. Els interessats poden enviar un correu a gegantsdelport@hotmail.com i/o a cucaferatgn@hotmail.com o contactar per les noves xarxes socials. En el cas de la Cucafera, portada per set persones, el 20 de setembre l’acte ‘La Cucafera Baixa’, emmarcat en les festes de Santa Tecla 2015, serà una bona oportunitat per provar-ho.