El pas soterrat s’obrirà als vianants a finals d’agost

Es tracta d’una demanda històrica dels veïns de Segur de Calafell per salvar la barrera del tren

Per . Actualitzat el

El nou pas sota la via del tren al carrer Pisuerga de Segur de Calafell podrà obrir-se als vianants a finals d’aquest mes d’agost. Tot i que faltarà acabar els detalls finals de l’obra, a la superfície, el túnel estarà del tot enllestit i operatiu, i per això l’Ajuntament de Calafell ha decidit no esperar més i obrir-lo.

Així s’ha comunicat als representants de l’Associació de Veïns Sant Miquel de Segur en una visita informativa a les obres, aquest matí. Aquest col·lectiu ha estat un dels més combatius en la reivindicació de passos per creuar amb seguretat la via del tren i és l’entitat veïnal de referència a la zona del carrer Pisuerga.

La construcció d’aquest pas, que connecta els carrers Baixador i Lluís Companys, a banda i banda de la via, es va posar en marxa a finals del passat mes de febrer, amb un pressupost de 1.023.748,62 euros (IVA inclòs), finançat íntegrament per l’Ajuntament. Les obres tenien un termini d’execució de sis mesos, que s’ha hagut de prorrogar unes setmanes, a causa de dificultats administratives amb les autoritzacions que Adif havia d’anar donant al llarg de l’obra, ja que aquesta s’ha realitzat amb la línia ferroviària en ple funcionament.

La construcció de passos és una demanda històrica a Segur de Calafell, on la línia fèrria parteix el nucli per la meitat. El pas del carrer Pisuerga és una primera acció per donar resposta a una important problemàtica de mobilitat, ja que la barrera del tren obliga a fer grans revolts, tant a peu com en vehicle, per anar d’un costat a l’altre de la via. Fins ara no hi havia cap forma de creuar la via entre el límit amb Cunit i l’estació de Segur i això dificultava coses tan senzilles com accedir a la platja. Les més afectades són les persones grans.

La falta de passos és també un seriós problema de seguretat. Moltes persones travessen la via per qualsevol lloc posant en perill la seva vida. De fet, en els darrers anys s’han produït diversos atropellaments mortals, que han causat una gran commoció social a Segur.

El pas soterrat del carrer Pisuerga és exclusivament per vianants tindrà quatre metres d’amplada i 2,5 metres d’altura, rampa i escales d’accés per les dues bandes i il·luminació a l’interior. La seva ubicació està aproximadament a mig camí entre altres dos passos existents, el soterrat de l’estació de Segur i l’elevat que hi ha just al límit entre els termes municipals de Calafell i de Cunit: la seva construcció es va prioritzar precisament per això.