Mor un senegalès a Salou fugint dels Mossos

La comunitat senegalesa, indignada, s’ha enfrontat amb els policies autonòmics

Per . Actualitzat el

Un home senegalès de cincuanta anys ha mort a Salou en caure d’un tercer pis mentre fugia d’una batuda dels Mossos d’Esquadra. L’objectiu de l’operatiu policial eren els venedors de “top manta” que operen a la zona i s’estava duent a terme en tres pisos del municipi de la Costa Daurada.

Els fets han passat a primera hora quan els Mossos, per manament judicial, han procedit a fer tres entrades en domicilis de Salou en el marc d’una investigació per delictes contra la propietat intel·lectual.

Quan els agents han entrat en un d’aquests habitatges, una de les persones que estava dins ha volgut fugir davant la presència policial, ha saltat des del balcó d’un tercer pis i ha mort a l’acte, sense que hi hagi hagut interacció amb els agents, segons han explicat els Mossos.

Encara no es coneixen les circumstàncies exactes d’aquesta mort, però quan els serveis d’emergència l’han atès ja no han pogut fer res per salvar-li la vida i només han pogut certificar-ne la defunció.

La mort ha consternat la nombrosa comunitat senegalesa que viu a Salou i que s’ha congregat ràpidament a la plaça de Sant Jordi, on han tingut lloc els fets. S’han viscut moments de tensió cap a les 9 del matí, quan companys de la víctima s’han enfrontat amb els antidisturbis i els han llançat cadires, taules i altres objectes de les terrasses properes.

El cos de Mossos d’Esquadra ha emès un comunicat lamentant la mort.

L’Ajuntament de Salou, respecte dels fets ocorreguts aquest matí a la plaça de Sant Jordi del municipi vol puntualitzar els següents fets:

1) Lamenta profundament la mort de l’home, de nacionalitat senegalesa de 50 anys d’edat i expressa el seu condol per la pèrdua humana.

2) L’Ajuntament està treballant conjuntament amb la Generalitat per tal que es resolgui la situació actual i es restableixi la circulació ferroviària. Al llarg del matí ja s’ha estat en contacte en tot moment amb responsables de seguretat del cos de Mossos d’Esquadra de la Generalitat així com amb el propi Conseller d’Interior per seguir d’aprop l’actuació.

3) Mostrem la repulsa cap a qualsevol situació de violència ja que Salou és una ciutat cosmopolita i de convivència entre cultures on la pau i la tolerància és la tònica predominant i no desitgem que es vegi alterada per cap tipus d’acte violent.