Narek Hakhnazaryan, al 35è Festival Internacional de Música Pau Casals

Per . Actualitzat el

El dijous 20 d’agost, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, en el marc del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals, tindrà lloc un concert de violoncel a càrrec de Narek Hakhnazaryan.

Aquest jove violoncel·lista va fer el salt a l’escena internacional l’any 2011 quan, als vint-i-dos anys, va guanyar el Primer premi i la Medalla d’Or al XIV Concurs Internacional Txaikovski, i va ser reconegut com un dels millors violoncel·listes de la seva generació.

Narek Hakhnazaryan va néixer a Ereván, Armènia. Els seus pares són músics i els primers estudis els va fer a l’Escola de Música Sayat-Nova. Ha rebut beques de la Fundació Rostropovich i del Fons Rus d’Arts Escèniques. Entre els reconeixements acadèmics que ha obtingut hi ha el Diploma d’Artista del New England Conservatory of Music, on l’any 2011 va estudiar amb Lawrence Lesser.

Hakhnazaryan ha tocat amb prestigioses orquestres d’arreu del món: London Symphony, Simfònica de Chicago, Seoul Philharmonic, Orchestre Nacional de Toulouse, entre d’altres. Per a la temporada 2014-2015 ho farà amb la Simfònica de Ràdio de Frankfurt, Helsinki Philharmonic, Simfònica de Detroit i l’Orquestra Simfònica de Nova Zelanda. I debutarà al Royal Festival Hall de Londres.

El programa que Narek Hakhnazaryan ha preparat per al concert a l’Auditori Pau Casals començarà amb la interpretació de la Suite per a violoncel sol núm. 1 de J. S. Bach, i continuarà amb la Sonata per a violoncel sol núm. 1 de A. Khudoyan. A la segona part hi ha tres obres: la Suite núm. 1 de B. Britten, Krunk de V. Komitas i Lamentatio de G. Sollima, que tancarà el programa.

Narek Hakhnazaryan es plantarà sol amb el seu violoncel, al mig de l’escenari. Tot allò que sonarà, sortirà d’ell. Només d’ell. I el violoncel és un instrument clar i directe que no amaga res. Allà, davant del públic assistent, hi haurà tots els elements que l’intèrpret farà servir. El domini que s’ha de tenir sobre ells ha de ser màxim: tècnica, expressió, control del so, del vibrat, de la projecció, de l’afinació, del tempo, equilibri de les veus, connexió interior en cada moment de l’obra, respiració.