L’Oficina Jove ja suma més de 35.000 usuaris

En cinc anys l’equipament ha atès 47.000 consultes

Per . Actualitzat el

El passat 23 de juliol va fer 5 anys de la inauguració del primer equipament específic per a joves de la ciutat de Tarragona: l’Oficina Jove del Tarragonès. Va néixer fruit d’un conveni entre la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona, en el marc de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ).

L’Oficina Jove del Tarragonès, és d’àmbit comarcal i adreça els seus serveis a joves d’ entre 14 i 35 anys, té per objectiu potenciar la seva autonomia mitjançant la informació, assessorament, orientació i acompanyament, treballant amb la persona jove d’una manera integral i pròxima.

L’equipament va néixer amb els serveis següents: Servei d’Informació Juvenil, Servei de Treball i Emprenedoria, Servei de Salut, Servei d’Habitatge i Servei d’Autoconsulta. En l’actualitat, no es compta amb el Servei d’Habitatge i hi ha un nou servei, de recent incorporació, per atendre totes les consultes del programa Garantia Juvenil.

Al llarg d’aquests anys, més de 35.000 persones joves han fet ús d’aquests serveis. El 40% de les consultes han estat adreçades al Servei de Treball, que dota els joves d’eines per millorar les seves habilitats a l’hora de cercar feina i la seva ocupabilitat, a través d’atenció individualitzada i tallers grupals. Un 29% de les consultes han estat fetes al Servei d’Informació, que realitza informació i orientació sobre educació i formació, cultura, lleure, mobilitat, participació i turisme, entre d’altres. El 15% de les consultes s’han realitzat al Servei de Salut, que dóna resposta a qüestions sobre sexualitat i afectivitat, alimentació, drogues i conductes addictives, salut emocional, entre d’altres. El 16% restant de consultes estan repartides entre el Servei d’Habitatge, el Servei de Garantia Juvenil i l’ autoconsulta d’ Internet, premsa i la viatgeteca.

Pel que fa al Servei de Garantia Juvenil, amb el qual es compta des del mes de juny, dóna suport als joves en el procés d’inscripció al sistema i els fa seguiment al llarg del procés.

L’equipament, que està ubicat a la Plaça Imperial Tarraco, 1, romandrà tancat des d’avui 10 fins el 31 d’agost, ambdós inclosos. Tornarà a obrir les seves portes el dimarts 1 de setembre, en l’horari de 9 a 14, de dimarts a divendres. En període de vacances, es poden adreçar consultes a: tarragones@oficinajove.cat, que seran ateses el mes de setembre.