El conseller de Sostenibilitat i Territori Santi Vila, pregoner de les Nits Daurades de Salou

Demà divendres a les 20,30 arrenca la festa amb el pregó, la traca d’inici i més activitats

Per . Actualitzat el

Demà a les 20,45h la capital de la Costa Daurada encetarà nou dies de festa amb el pregó que enguany pronunciarà el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que «el conseller és mereixedor de ser el pregoner d’aquestes festes; coneix molt bé la nostra ciutat i té molt a dir. Al llarg d’aquests anys la seva conselleria ha treballat molt estretament amb Salou per tirar cap endavant grans projectes per Salou».

Després del pregó, doble actuació

Un cop la màxima autoritat municipal i la regidora de Cultura i Festes hagin donat la benvinguda als assistents al pregó, que té lloc un any més al Xalet Torremar, i després dels discursos s’encendrà la gran tronada d’inici de les festes des del balcó del Patronat de Turisme i seguidament –a partir de les 21.30 h- actuaran al passeig Jaume I dins la nit del foc els Diables Maleïts, les Bruixes Latemó, el Xaloc i la Morena de Salou a més d’una colla invitada de Tortosa: l’Associació Cultural i Juvenil 7 cervells amb la bèstia de foc Hydracus.

A partir de les 22.30, la gala lírica amb Carlos Cogul com a baríton i la pianista Yoko Suzuki ompliran l’escenari de la plaça de les Comunitats Autònomes amb un repertori de clàssics populars internacionals.

Podeu consultar tots els actes de les Nits Daurades fent clic aquí.

Extens CV

El conseller Santi Vila, nascut a Granollers el 1973, és un historiador i polític català, actual Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Es va llicenciar a la carrera de Lletres de la Universitat de Girona i va fer cursos de Doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la de Girona. Com a docent va impartir classes al col·legi La Salle de Figueres i a les Facultats de Lletres i de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, a on va ensenyar història contemporània. Ha publicat diversos articles científics i de divulgació sobre l’integrisme catòlic a Catalunya i en especial sobre la figura de Fèlix Sardà i Salvany. També s’ha interessat per qüestions relacionades amb la memòria històrica, amb treballs com “Elogi de la memòria” que va obtenir el reconeixement dels Premis Octubre de 2004, guanyant el premi Joan Fuster d’assaig.