Els Xiquets estrenen marxandatge pel seu 130è aniversari

La presentació del documental ‘L’herència millorada’ serà un dels actes destacats d’aquesta efemèride, que també inclourà activitats per a nens

Per . Actualitzat el

La Colla Castellers Xiquets de Tarragona ha presentat el nou marxandatge i els actes que ha organitzat per commemorar els dos aniversaris que enguany celebren, el 130è dels primers Xiquets de Tarragona, i el 45è dels actuals.

Des de l’inici de la temporada, la celebració de tots dos aniversaris s’ha plantejat com «l’embolcall perfecte pels èxits castellers que, a priori, s’auguren» pels del carrer Santa Anna, tal com explica la cap de Comunicació de l’entitat, Inés Solé, qui alhora destaca la «tasca de treball exquisit» dut a terme per la Comissió d’Aniversaris que es va crear amb aquesta finalitat.

Per celebrar l’efemèride, els Xiquets han volgut dissenyar una samarreta que, sense perdre cert caire commemoratiu, tingués alhora un punt d’essència, i han triat la paraula «sempre» per dur-la a l’esquena. Un lema molt significatiu de tot plegat.

Pel que fa a l’escut commemoratiu, Marc Solé, un dels dissenyadors, ha explicat durant l’acte que «s’ha volgut mantenir tant la forma de l’escut de la colla com destacar les ratlles, ambdós elements molt característics de la institució». S’ha volgut, a més, «destacar les dates amb el simbolisme d’un pom de dalt».

Al mateix temps, i com que la celebració no és només de la colla sinó de la ciutat de Tarragona, com a entitat seva, els Xiquets han presentat un programa d’actes que han organitzat en el marc de les festes de Sant Magí i Santa Tecla, oberts a la ciutadania per a tots els gustos i edats, dels quals cal destacar: per Sant Magí, la festa de l’aigua i l’escuma per als més petits de la ciutat i, per Santa Tecla, la presentació del documental L’herència millorada.