Augmenta la mortalitat a les carreteres de Tarragona

L’N-340 és la carretera amb més víctimes mortals aquest primer semestre de l’any

Per . Actualitzat el

La demarcació que ha registrat un increment més important de les víctimes mortals en sinistre viari durant els sis primers mesos de l’any 2015 ha estat Tarragona, amb onze persones mortes més en comparació amb el mateix període del 2014. En concret s’ha passat de 16 víctimes mortals a 27. Barcelona és l’única demarcació on les víctimes mortals es redueix, amb nou menys en comparació amb el 2014.

Captura de pantalla 2015-07-31 a les 22.30.26

Així ho ha avançat el conseller d’Interior, Jordi Jané, en el balanç de sinistralitat viària del primer semestre del 2015. Jané ha manifestat que «ens preocupen les distraccions amb el mòbil durant la conducció perquè causen morts». Les desatencions durant els primers sis mesos de l’any han estat presents com a factor concurrent en un 23% de la sinistralitat amb víctimes i en aquest sentit el titular d’Interior ha remarcat que «la principal causa d’un accident mortal són les distraccions del conductor». Jané també ha destacat que les distraccions amb el mòbil, tant dels conductors com dels vianants, estan provocant un increment dels atropellaments mortals.

Davant l’augment de persones mortes al primer semestre de 2015 a les carreteres catalanes, de 72 al 2014 a 81 enguany, el conseller Jané ha apuntat que «el nombre de víctimes mortals a Catalunya s’hauria reduït si a les comarques de Tarragona no hi hagués hagut un augment tan rellevant en el nombre de morts». Jané ha destacat que «impulsarem mesures concretes perquè la tendència negativa del primer semestre no es consolidi al segon». D’altra banda, arran les 12 persones mortes registrades a l’N-340 ha subratllat: «tenim un problema gravíssim amb la carretera N-340 i hem d’actuar amb determinació».

El conseller ha demanat als conductors que no abaixin la guàrdia en «aquestes dates sensibles a efectes de mobilitat, quan es registren un elevat nombre de desplaçaments».

La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Doménech, ha acompanyat el conseller durant el balanç i ha demanat «especial atenció als usuaris en els desplaçaments per vies principals i sobretot en aquells trajectes curts per vies secundàries, tan freqüents en la mobilitat estiuenca». També ha assistit a la conferència de premsa el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius.

Per vies, l’N-340 és la carretera que més víctimes mortals, amb un total de 12 persones mortes, 4 més que en el mateix període de l’any passat. En aquest sentit, 12 de les 81 víctimes mortals registrades el primer semestre a Catalunya han estat en aquesta via. La segona infraestructura que acumula més persones mortes aquests primers sis mesos de l’any és l’A-2 amb 6 víctimes mortals, seguida de l’AP-7 i la C-14, les quals han registrat 5 persones mortes cadascuna.

Consells a tenir en compte

 

Des del Departament d’Interior s’apel·la a la responsabilitat dels conductors i conductores en la mobilitat estiuenca, atès que el comportament dels usuaris ha estat determinant per aconseguir reduir la sinistralitat viària a Catalunya els darrers anys i volem recordar un seguit de consells viaris a tenir en compte durant aquestes vacances d’estiu.

 

Captura de pantalla 2015-07-31 a les 22.37.20Captura de pantalla 2015-07-31 a les 22.37.28