La cultura popular valenciana inaugurarà el Festival Música a la Vila del Vendrell

El dia 12 d’agost, a les 20h, hi haurà un concert infantil a càrrec de Xavi Lozano

Per . Actualitzat el

Amb la voluntat d’apropar i difondre la música tradicional al públic i alhora, diversificar encara més l’oferta musical al Vendrell es presenta una nova edició del festival Música a la Vila.

El festival Música a la Vila 2015 s’iniciarà el 5 d’agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli, amb el concert de Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”, dues de les veus més importants del panorama musical valencià, que presentaran l’espectacle conjunt Nus. A través de la veu, la guitarra i les petites percussions, es mostraran al públic seguidilles, batres, havaneres, jotes i fandangos, representatius de la cultura popular valenciana.

En aquesta 27a edició hi haurà l’actuació inaugural de Pep Gimeno Botifarra i Miquel Gil amb el seu espectacle “Nus”; Eliseo Parra Trio, que presentarà el seu nou treball “El Man Sur”, el grup Mox (guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània 2014), que presentarà el seu nou disc “Tuactes i rebomboris”, i Carles Belda presentant el seu treball “24 rumbes”.

Cal destacar també la inclusió dins d’aquest cicle d’un concert infantil que anirà a càrrec del multiinstrumentista Xavi Lozano.

Des de l’inici del festival l’any 1989, Música a la Vila ha acollit grups d’arreu dels Països Catalans, d’Occitània, del País Basc, de l’Alguer, del Piemont i d’altres pobles de la Mediterrània.

Dimecres 5 d’agost, a les 22 h

Pep Gimeno Botifarra i Miquel Gil

Pep Gimeno Botifarra és, sens dubte, un dels cantaors més prestigiosos de l’escena folk valenciana, amb més de trenta anys d’experiència. És un home pròxim, fortament arrelat al seu poble, que irradia una màgia especial que li permet connectar amb qualsevol públic. És un autèntic pou de saviesa popular, amb una memòria prodigiosa per a refranys, romanços, dites, acudits amb els quals fila el seu discurs.

Miquel Gil és un cantant valencià, exmembre del grup Al Tall, que desembarcà molt jove en la música de transmissió oral. Els seus primers passos musicals els féu en ambients rockers, però aviat conegué Vicent Torrent i Manolo Miralles, amb els quals va fundar Al Tall. Des d’aleshores està immers en la música d’arrel tradicional, i és una de les grans veus del panorama musical mediterrani.

 

Dimecres 12 d’agost a les 20 h

Concert infantil amb Xavi Lozano

Xavi Lozano es un músic multiinstrumentista que participa en diverses formacions, una tasca que compagina amb la vessant de músic experimental, demostrant com els objectes es poden convertir en un tres i no res en trompetes, flautes o timbals. Una escombra, una crossa, una cadira, la música és por tot arreu.

a les 22 h

Eliseo Parra Trio

Eliseo Parra (veu, guitarra i percussió), acompanyat per Xavi Lozano (flautes, saxo i veu) i Josete Ordóñez (cordes i veu), presenta el seu últim treball de cançons tradicionals, “ElMan Sur”.

Entre els gèneres que recull aquest nou disc hi ha fandangos, buleries, alegriesE, però que en aquest cas provenen de la música tradicional oral, barrejats amb música portuguesa, del nord i de composició pròpia.

Captura de pantalla 2015-07-30 a las 12.28.00

Dimecres 19 d’agost, a les 22 h

Mox

El grup de Puçol (l’Horta) Mox, presenta el seu nou treball “Tuactes i rebomboris”, on es barregen estils musicals populars tradicionals, com el cant del batre, el fandango, la tarantel·la, la jota o el dansà, amb una evolució cap al rock i el pop.

Captura de pantalla 2015-07-30 a las 12.27.51

Dimecres 26 d’agost, a les 22 h

Carles Belda

Carles Belda (acordió diatònic i veu), acompanyat de Rafalito Salazar (guitarra) i Joanet de Mataró (bongos), presenta el seu nou treball “24 Rumbes”. “24 Rumbes” és un recital ballable basat en el llibre-CD “24 Rumbes per diatònic”, que aplega 25 peces gravades, transcrites i comentades amb una doble voluntat: constatar l’ús habitual de la rumba en els repertoris acordionístics i facilitar-ne l’aprenentatge a qui vulgui accedir-hi.

Captura de pantalla 2015-07-30 a las 12.28.10